Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των χωριών της Πελοποννήσου είναι η ιστορία τους που εκφράζεται πολλές φορές και μέσω της αρχιτεκτονικής τους. Χωριά από πέτρα και αρχοντικά προσεγμένα ως και την τελευταία λεπτομέρεια. Οικισμοί που έχουν να διηγηθούν τα δικά τους γεγονότα και που κερδίζουν τον επισκέπτη με την ομορφιά τους. από την πρώτη στιγμή

Ένα τέτοιο χωριό, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, είναι και η Ανδρίτσαινα. Βρίσκεται στα όρια των νομών Ηλείας και Αρκαδίας και αποτελεί ένα πέτρινο αρχοντικό χωριό στην Πελοπόννησο. Από αυτά που ξεχωρίζουν και για την ομορφιά και για την ιστορία τους.

Ανδρίτσαινα: Το πέτρινο αρχοντικό χωριό της Πελοποννήσου

Χτισμένη κοντά στα σύνορα τριών νομών, ο παραδοσιακός αυτός οικισμός ξεχωρίζει γιατί διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο τόσο στα Ορλωφικά όσο και κατά την Ελληνική Επανάσταση. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 1826, μάλιστα, η πόλη καταστράφηκε από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ. Η πέτρινη πολιτεία της Ανδρίτσαινας επηρεάστηκε πολύ όσον αφορά την εξέλιξή της από την οικογένεια Ανδριανοπουλου.

Χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού, η Ανδρίτσαινα ξεχωρίζει για το μοναδικής ομορφιάς τοπίο της. Η φύση έχει ταιριάξει με έναν τρόπο μοναδικό με την αρχιτεκτονική της περιοχής η οποία είναι γεμάτη μεγαλοπρεπή αρχοντικά, πετρόχτιστα δρομάκια και πέτρινες βρύσες. Ένα μοναδικό σκηνικό και ξεχωριστό στην Πελοπόννησο. Και όλα αυτά σε ένα χωριό τριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση, ορεινούς όγκους και τρεχούμενα νερά. Όπου κι αν γυρίσεις το μάτι σου θα θαυμάσεις όσα απλόχερα έχει χαρίσει η φύση στον άνθρωπο.

Τι θα δεις και τι θα κάνεις

Αν βρεθείς στην Ανδρίτσαινα για απόδραση θα δεις κάτι που σπάνια συναντάς. Το χωριό αυτό έχει καταφέρει να συνδυάσει απολύτως αρμονικά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής με τις σύγχρονες τουριστικές ανέσεις. Εκεί θα βρεις από γραφικούς ξενώνες και δωμάτια μέχρι παραδοσιακές ταβέρνες με ντόπιες συνταγές για όλα τα γούστα. Μια ήρεμη καθημερινότητα που όμως στα προσφέρει όλα για να περάσεις χαλαρά.

Αν είσαι τώρα πιο δραστήριος και σου αρέσει η περιπέτεια, η Ανδρίτσαινα σου προσφέρει και τέτοιες επιλογές. Ξεκινώντας από πεζοπορία και εξερεύνηση στο δάσος, μπορείς να επιδοθείς ακόμη και σε extreme sports όπως είναι το κανό και το καγιάκ στο Ποταμό Λούσιο ή και ποδηλασία στα πέριξ.

Ο, τι κι αν επιλέξεις, η Ανδρίτσαινα δε θα σε απογοητεύσει και θα σου προσφέρει την ηρεμία που χρειάζεσαι…