Αυτό το καλοκαίρι είναι η καταλληλότερη στιγμή για να οργανώσετε εκείνο το road trip που πάντα θέλατε να πραγματοποιήσετε και συνεχώς αναβάλατε.

Η Ελλάδα διαθέτει πανέμορφους προορισμούς που ενδείκνυνται για ταξίδι με το αυτοκίνητο, ανάμεσα στους οποίους και το Πήλιο.

Για την καλοκαιρινή περίοδο προτιμήστε το ανατολικό Πήλιο, το οποίο κρύβει πραγματικούς θησαυρούς σε όσους μπουν στη διαδικασία να το ανακαλύψουν.

Με το μεγαλείο της φύσης στο ζενίθ του και τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας να μοιάζει σαν ψεύτικος, το ανατολικό Πήλιο μαγεύει τους επισκέπτες του.

Από τα πιο φημισμένα χωριά του η πανέμορφη Τσαγκαράδα, σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από το Βόλο, με απεριόριστη θέα στα νερά του Αιγαίου. Αρχοντικά και κτίσματα που ακολουθούν με σεβασμό τις επιταγές της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, πετρόκτιστα σοκάκια, παραδοσιακές ταβέρνες στα όσα θα συναντήσει κανείς εδώ.

Σε κοντινή απόσταση από την Τσαγκαράδα βρίσκονται και τα χωριά Κισσός και Μούρεσι, μέσα σε μια μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιοχή που πραγματικά μαγεύει τους επισκέπτες.

Όπως είπαμε στο ανατολικό Πήλιο το βουνό σμίγει με τη θάλασσα με έναν τρόπο μοναδικό. Έτσι, με ορμητήριο την Τσαγκαράδα μπορεί κανείς να ανακαλύψει και κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες του, όπως η Φακίστρα και ο εξωτικός Μυλοπόταμος, ο Άγιος Ιωάννης, το Παπά Νερό, το Χορευτό και οι Άγιοι Σαράντα, καθώς και η Νταμούχαρη.