Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 24. Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας, Αφρική

Γνωστό για τα φονικά κύματα και τα μεγάλα ναυάγια, το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας αποκαλείται και Ακρωτήρι των Καταιγίδων και είναι ένα από τα διασημότερα ακρωτήρια του κόσμου, που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Αφρικής.

Πολλοί είναι εκείνοι, που λανθασμένα θεωρούν ότι το ακρωτήριο αποτελεί το νοτιότερο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, χωρίς όμως αυτό να ισχύει στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται επί της δυτικής πλευράς του νότιου άκρου της Αφρικής, προς τον Ατλαντικό Ωκεανό και περίπου 90 ναυτικά μίλια, δηλαδή 150 χιλιόμετρα, βορειοδυτικότερα του νοτιότερου άκρου, που είναι το Ακρωτήριο των Βελόνων.

Βραχώδες και απόκρημνο, με τα κύματα συχνά να ξεπερνούν τα 30 μέτρα ύψος, το Ακρωήριο της Καλής Ελπίδας υπήρξε σπουδαίο σημείο αναφοράς στην εποχή των εξερευνήσεων και στην αναζήτηση των δυτικών Ινδιών.

Ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Βαρθολομαίος Ντιάζ ήταν ο πρώτος εξερευνητής, που έφθασε στο ακρωτήριο το 1488 και μάλιστα το ονόμασε αρχικά Ακρωτήριο των Τρικυμιών. Το σημερινό του όνομα το οφείλει στον βασιλιά Ιωάννη Β’ της Πορτογαλίας, ο οποίος διαισθάνθηκε ότι από εκεί συνεχίζει ανατολικά ο θαλάσσιος δρόμος προς την Ινδία.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, που πνέουν συχνά στην περιοχή έχουν προκαλέσει καταστροφές σε πολλά πλοία στο παρελθόν. Μάλιστα, εικάζεται πως στο βυθό του ακρωτηρίου φιλοξενούνται πολλά ναυάγια, καθώς τα κύματα δημιουργούν θαλάσσιες κοιλότητες που έχουν τόσο βάθος όσο και ύψος.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ