Ένα από τα πιο γνωστά χωριά του Πηλίου και το πιο κοντινό στο Βόλο –απέχει περίπου 15 χλμ. από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Η Πορταριά αποτελεί δημοφιλή προορισμό λόγω του ότι διαθέτει ευρεία γκάμα τουριστικών εγκαταστάσεων, όπου θα απολαύσετε τη ζεστή φιλοξενία που σας παρέχουν απλόχερα οι κάτοικοί της.

Γύρω από την κεντρική πλατεία, με τα τεράστια αιωνόβια πλατάνια, θα εντοπίσετε καλοφτιαγμένους ξενώνες, προσεγμένες οικογενειακές ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και καταστήματα όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα (γλυκά, μαρμελάδες, λικέρ κ.ά.).

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της είναι το ότι περιβάλλεται από καταπράσινη φύση και πανέμορφα, πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής αρχοντικά, τα οποία έχουν αναπαλαιωθεί και τα περισσότερα πλέον λειτουργούν ως ξενώνες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο χωριό αξίζει να επισκεφτείτε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται στο αρχοντικό Ζούλια και τον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων, ο οποίος χτίστηκε την περίοδο 1791-1891.