Το γοητευτικό Ρέθυμνο προσκαλεί τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στο χρόνο, εκεί που οι ενετικές οχυρώσεις σμίγουν αρμονικά με τις εκκλησιές των ορθοδόξων και των καθολικών, τις επιβλητικές κατοικίες των Βενετών, τις αψίδες και τις πλακόστρωτες οδούς δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Σε μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ελλάδας, ανακαλύψτε το παρελθόν της μέσα από μια υπέροχη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και θαυμάστε μοναδικά μνημεία όπως το χάνι του Παττακού και την οικία Δρανδάκη, και τα δύο εξαίρετα δείγματα βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, καθώς και το τζαμί του Καρά Μουσά πασά.

Απαραίτητη είναι η ρομαντική βόλτα στο παλιό Ενετικό Λιμάνι αλλά και μία επίσκεψη στο Βενετσιάνικο φρούριο, τη Φορτέτζα, που καταλαμβάνει το λόφο του Παλαιόκαστρου προφέροντας εντυπωσιακή θέαστο Κρητικό πέλαγος.

Στο κάστρο διασώζονται εντυπωσιακά κτίσματα, όπως η αποθήκη του πυροβολικού με τα τέσσερα τοξωτά ανοίγματα, το θέατρο «Ερωφίλη», τα ερείπια του Επισκοπικού Μεγάρου, το Τέμενος του Σουλτάν Ιμπραήμ και οΙερός ναόςτου Αγίου Θεοδώρου του Τριχινά.