Οι ομορφιές του νότιου Πηλίου

Ανακαλύψτε το γραφικό Χόρτο - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:21
08/04/2019
Οι ομορφιές του νότιου Πηλίου
3
loading

Στο βουνό όπου κατοικούσαν οι Κένταυροι, εκείνα τα μυθικά πλάσματα με σώμα μισό ανθρώπινο μισό αλόγου, και που κατά τη μυθολογία αποτελούσε τη θερινή κατοικία των Ολύμπιων θεών, η φύση έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Μοναδικές εικόνες και η ομορφιά της ίδιας της φύσης σε όλο της το μεγαλείο, είναι το σκηνικό που συνθέτει το παζλ του Πηλίου.

Κάθε γωνιά του Πηλίου είναι μοναδικής ομορφιάς, αποτελώντας ιδανικό προορισμό κάθε εποχή. Το ίδιο ισχύει και με το νότιο μέρος του βουνού των Κενταύρων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει υπέροχες γωνιές, σωστά ησυχαστήρια. Ένα από αυτά είναι και το Χόρτο.

Μέσα στους χαρακτηριστικούς ελαιώνες του νότιου Πηλίου, βρίσκεται το γραφικό χωριό που βρέχεται από τα νερά του Παγασητικού, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την Αργαλαστή και 46 από τον Βόλο.

Η πρόσβαση στο Χόρτο γίνεται μέσω της Αργαλαστής, με τη θέα του όμορφου Παγασητικού να συνοδεύει τον ταξιδιώτη. Το γραφικό και ήσυχο λιμανάκι αποπνέει γαλήνη, αρμονικά ενταγμένο στο τοπίο του Πηλίου, με τα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής να μεταφέρουν την ιστορία του τόπου και να σε ταξιδεύουν.

Με αφετηρία, μάλιστα, το Χόρτο μπορείτε να εξερευνήσετε και να απολαύσετε τη φύση του νότιου Πηλίου, καθώς υπάρχουν πολλά μονοπάτια- και σηματοδοτημένα- για να σας καθοδηγούν στις περιηγήσεις και τις πεζοπορίες σας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar K x

    Το νότιο Πήλιο είναι για ανθρώπους που θέλουν ηρεμία και εμπορευματοποιηση του τουρισμού

  2. avatar αααα

    Πολύ όμορφο το Πήλιο και γενικότερα όλη Ελλάδα. Όμως έχετε δει πόσο περιποιημένα είναι τα χωριά στην Ευρώπη, με τα λουλούδια τους, καθαρά, σαν να έχουν βγει από καρτποστάλ.

  3. avatar Ντεμη Ρουσογγιανη

    Πήλιο το ωραιότερο μέρος στα χειρότερα χέρια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει