Ταξίδι στη γενέτειρα ενός μεγάλου παραμυθά

Μαγευτική ατμόσφαιρα στην Όντενσε


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
8:53
07/09/2018
Ταξίδι στη γενέτειρα ενός μεγάλου παραμυθά
1
loading

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας και η πρωτεύουσα του νησιού Φιονία είναι γεμάτη με αξιοθέατα που σχετίζονται με παραμύθια.

Η Όντενσε βρίσκεται κοντά στο φιορδ του Όντενσε, στον ομώνυμο ποταμό. Η γενέτειρα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν εντυπωσιάζει τον επισκέπτη που θα συναντήσει στους δρόμους παγκάκια με πόδια τεράτων και διακοσμητικά αγάλματα ξωτικών.

Ο διάσημος συγγραφέας και ποιητής γεννήθηκε στην πόλη στις 2 Απριλίου 1805. Στο κέντρο της πόλης μπορεί να επισκεφθεί κανείς την ιστορική συνοικία, όπου θα βρει το Hans Christian Andersen House και το μουσείο Hans Christian Andersen.

Η Όντενσε είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Δανίας και η ιστορική της συνοικία φιλοξενεί χρωματιστά σπιτάκια και λιθόστρωτα δρομάκια.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο της πόλης Møntergården, τα υπαίθρια μουσεία The Funen Village και Odense's, τον καθεδρικό ναό και τον καλλιτεχνικό κινηματογράφο και να περιηγηθεί στην πόλη με το ποταμόπλοιο. Ο ταξιδιώτης μπορεί να δει από κοντά το Κάστρο Έγκεσκοβ του 1554 με την εντυπωσιακή του τάφρο, που απέχει μόλις 28 χιλιόμετρα από την πόλη.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Όντενσε / Δανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κορώνα Δανίας  (0,13 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για την Κοπεγχάγη είναι 3 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα και 4 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου. Από την Κοπεγχάγη φτάνετε στην Όντενσε με τρένο σε 1 ώρα και 15 περίπου λεπτά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ξενιαστος παλαβιαρης?

    Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ. ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ. Ο ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο HANS Christian ?‍♀️?‍♂️

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει