Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ βρίσκεται στην κεντροανατολική περιοχή των ΗΠΑ και τη διασχίζει ο ποταμός Ποτόμακ.

Η Ουάσινγκτον εντυπωσιάζει με τη μεγαλόπρεπη και ήρεμη δύναμή της και φιλοξενεί μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας. Τα αρχικά D.C. διευκρινίζουν πως η πόλη βρίσκεται στην περιοχή της Columbia και αποτελεί το επίκεντρο της αμερικανικής πολιτικής και ιστορίας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο, το National Mall, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την Εθνική Πινακοθήκη.

Ο Οβελίσκος έχει ύψος 170 μέτρα, χτίστηκε για να τιμήσει την μνήμη του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ George Washington και είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία.

Η νότια διαδρομή ανάμεσα στο Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν και στο Μνημείο του Τόμας Τζέφερσον προσφέρει μια απολαυστική βόλτα στον επισκέπτη, ιδιαίτερα την άνοιξη, που ο δρόμος είναι γεμάτος από ανθισμένες κερασιές.

Στο Μουσείο Αέρα και Διαστήματος, υπάρχουν χιλιάδες εκθέματα της ιστορίας των αεροσκαφών, των πυραύλων, των διαστημοπλοίων και της εξερεύνησης του διαστήματος, όπως τμήματα από τα διαστημόπλοια Apollo και Soyuz.

Στο Μουσείο Ινδιάνων της Αμερικής, φιλοξενούνται εκθέματα από την ζωή των ινδιάνων, από τον 16ο αιώνα μέχρι και σήμερα.

Ο ταξιδιώτης μπορεί να δει από κοντά το Μνημείο του Αβραάμ Λίνκολν και το Μνημείο του Τόμας Τζέφερσον, που θυμίζουν αρχαιοελληνικούς ναούς και έχουν στο εσωτερικό τους το αντίστοιχο άγαλμα του προέδρου.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΗΠΑ

Ουάσινγκτον / Αμερική

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 13 ώρες από την Αθήνα μέσω Λονδίνου και 12 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΗΠΑ