Απότομα καλντερίμια που οδηγούν σε εργαστήρια καλλιτεχνών και ένα επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο υπόσχονται ένα ταξίδι στο χρόνο.

Το Haut de Cagnes είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα χωριά της Προβηγκίας και εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά του.

Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της πόλης ξεδιπλώνονται πέτρινα σπίτια με ολάνθιστες αυλές, πέτρινες καμάρες και ένα πολυτελές ξενοδοχείο με δωμάτια όπου δειπνούσαν κάποτε ιππότες.

Το μεσαιωνικό κάστρο κάποτε ανήκε στη δυναστεία Grimaldi, τη βασιλική οικογένεια του Μονακό. Χτίστηκε γύρω στο 1300 από τον Rainier Grimaldi και χρησιμοποιήθηκε ως φρούριο σε περίπτωση επιθέσεων από το εξωτερικό.

Από το 1937 το κάστρο λειτουργεί ως Ιστορικό Μνημείο όπου εκτίθενται στη μόνιμη έκθεση έργα σύγχρονης τέχνης. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το σπίτι – μουσείο του Ρενουάρ και την παραθαλάσσια πίστα στην Cagnes – sur – Mer, που δέχεται επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου.

Η αρχαία πόλη είναι χαρακτηρισμένη ιστορική τοποθεσία από το 1948 και προσφέρει μια εναλλακτική λύση στη σύγχρονη Γαλλική Ριβιέρα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

HAUT DE CAGNES ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΑΛΛΙΑ

Haut de Cagnes / Προβηγκία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης για Μασσαλία είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 25 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας. Από εκεί φτάνετε με τρένο σε περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.

HAUT DE CAGNES ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΑΛΛΙΑ HAUT DE CAGNES ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΑΛΛΙΑ HAUT DE CAGNES ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΑΛΛΙΑ HAUT DE CAGNES ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΑΛΛΙΑ HAUT DE CAGNES ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΑΛΛΙΑ HAUT DE CAGNES ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΑΛΛΙΑ HAUT DE CAGNES ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΑΛΛΙΑ

HAUT DE CAGNES ΠΡΟΒΗΓΚΙΑ ΓΑΛΛΙΑ