Απόλυτα ενσωματωμένη στο τραχύ και συνάμα συναρπαστικό τοπίο, σμιλεμένη μέσα σε έναν βράχο, σαν να αποτελεί φυσική συνέχειά του, η Μονή Κηπίνας είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της Ηπείρου.

Λαξευμένη στην πλαγιά απόκρημνου κατακόρυφου βράχου, κοντά στο χωριό Καλαρρύτες, η εικόνα της Μονής αφήνει τον επισκέπτη άφωνο.

Πιστεύεται πως χτίστηκε κάπου τον 13ο αιώνα και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Το όνομα της αποδίδεται στους κήπους που καλλιεργούσαν οι μοναχοί σε κοντινή απόσταση, δίπλα στο ποτάμι.

Στο μοναστήρι θα φτάσετε από ένα σκαλισμένο στον βράχο μονοπάτι και μια ξύλινη γέφυρα, που παλιά ήταν μάλιστα κινητή. Οι μοναχοί την ανέβαζαν και προστατεύονταν έτσι από επιδρομές, απόλυτα απομονωμένοι στο πέτρινο καταφύγιό τους.

Το καθολικό του μικρού ναού, μέσα στο μοναστήρι, είναι σμιλεμένο στο βράχο ενώ οι αγιογραφίες του χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα.

ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.