Χτισμένο αμφιθεατρικά δίπλα στον ποταμό Κουαρζαζάτε στο Μαρόκο, η πόλη – κάστρο έχει μορφή αρχαϊκού κάστρου και αποτέλεσε κινηματογραφικό σκηνικό πολλών ταινιών.

Η Αΐτ-Μπεν-Χαντού έχει χαρακτηριστεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO από το 1997 και κατοικείται από μόλις δέκα οικογένειες.

Η οχυρωμένη χωμάτινη πόλη βρίσκεται πάνω στο δρόμο των καραβανιών μεταξύ της ερήμου Σαχάρα και του Μαρακές, στην επαρχία Souss-Massa-Draâ.

Αποτελεί εξαιρετικό δείγμα πόλης Κάσμπαχ, ισλαμικής δηλαδή αρχιτεκτονικής και είναι φτιαγμένο από πέτρες, πηλό, καλάμια και φοινικόδεντρα που του προσδίδουν το χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα.

Έχει χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό σε ταινίες όπως ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, ο Μονομάχος, ο Αλέξανδρος και ο Λόρενς της Αραβίας.

Ο επισκέπτης θα ανακαλύψει ένα αραβικό παραμύθι στα δαιδαλώδη σοκάκια, τις πλινθόκτιστες κατοικίες και τις μνημειώδεις πύλες. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το παζάρι της Chefchaouen στα στενά της πόλης για να βρει μάλλινα χειροποίητα ρούχα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

aimpenxantoumap

Άιτ Μπεν Χαντού / Μαρόκο

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Ντιρχάμ Μαρόκου (1 ευρώ ισοδυναμεί με 11.14 ντιρχάμ )

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για το Μαρακές με πτήση ανταπόκρισης μέσω Βιέννης είναι 7 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 8 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου. Από το Μαρακές φτάνει κανείς με λεωφορείο στο Άιτ Μπεν Χαντού σε 3 ώρες και 30 λεπτά.

ΑΙΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΙΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΙΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΙΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΙΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΙΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΙΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟ ΑΙΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟ