Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ δίπλα στο κύμα, την αύρα της θάλασσας και με φόντο ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα υπό τους ήχους της αγαπημένης σας μουσικής αποτελούν το ιδανικό σκηνικό των «τέλειων διακοπών».

Πολλές περιοχές της νότιας Ευρώπης στις ακτές της Μεσογείου και της Αδριατικής διοργανώνουν φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μιας και ο καιρός είναι συνήθως ιδανικός για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Όπως τα παρακάτω τέσσερα φεστιβάλ.

1.      SunSplash, Τουρκία

fest1

Μπορεί να χωρέσει 500 άτομα και χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο από τα λεγόμενα «boutique festivals».

Από τις 21 Ιουνίου και για μια εβδομάδα, η παραλία Aspat με τους εξωτικούς κοκοφοίνικες κατά μήκος της ακτής θα γεμίσει με ήχους καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας.

Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε κάποιο από τα 65 παραλιακά μπανγκαλόου, που προσφέρουν βασικές ανέσεις, κάτω από τη σκιά τεράστιων ευκαλύπτων.

2. Outlook Κροατία

fest2

Από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ Outlook πραγματοποιείται σε ένα εγκαταλειμμένο φρούριο του 19ου αιώνα, με θέα στην Αδριατική θάλασσα και ένα αρχαίο, ρωμαϊκό αμφιθέατρο.

3. Festival Internacional de Benicàssim, Ισπανία

fest3

Συνδυάζει την εκπληκτική φυσική ομορφιά μιας παράκτιας ισπανικής πόλη, με μια σειρά από ψυχαγωγικές δραστηριότητες μεταξύ των οποίων μουσικές πράξεις, ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, παραστάσεις χορού και καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις.

4. Positivus, Λετονία

fest4

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στη γραφική, παράκτια πόλη Salacgriva της Λετονίας, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από διεθνείς καλλιτέχνες και αναδυόμενα ταλέντα, σε έναν ειδυλλιακό προορισμό της Βαλτικής.