Όπως κάθε χρόνο, η Ελλάδα έχει κατακλυστεί από τουρίστες, οι οποίοι επέλεξαν τη χώρα για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ωστόσο, τα φετινά υψηλά κόστη σε ακτοπλοϊκά και διανυκτέρευση, ώθησαν κάποιους Έλληνες να επιλέξουν το εξωτερικό για τις φετινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κύριος Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων, στην εκπομπή Συνδέσεις της «ΕΡΤ», οι ξένοι τουρίστες προτιμούν φέτος νησιά, όπως οι Παξοί, η Κεφαλονιά, η Μήλος, η Αντίπαρος, καθώς, από ότι φαίνεται, επιζητούν πιο ήρεμες διακοπές. «Ο Αργοσαρωνικός τα τελευταία χρόνια έχει γίνει best seller. Εάν γνωριστεί το προϊόν της χώρας σε όλο της το μεγαλείο, θα αυξήσουμε τη δυναμική μας», ανέφερε ο ίδιος.

Όσον αφορά τους Έλληνες τουρίστες, ο ίδιος αναφέρει πως εκείνοι επιλέγουν να φιλοξενηθούν σε φιλικά ή οικογενειακά σπίτια. «Ο τουρισμός έχει ακριβύνει από πέρυσι περίπου στο 30%, στο σύνολό του. Άρα, μετά από έναν δύσκολο χειμώνα που έχει περάσει, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, θα μειώσει τη διάρκεια των διακοπών ή θα επιλέξει κάτι φθηνό και φιλόξενο», πρόσθεσε ο κ. Τσιλίδης.

Στην ερώτηση του εάν οι Έλληνες προτιμούν το εξωτερικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ο κ. Τσιλίδης απάντησε πως «πολλές φορές το εξωτερικό είναι φθηνότερο από το εσωτερικό. Όταν ακούμε ότι “έρχονται οι ξένοι και κάνουν διακοπές στα νησιά με 500 ευρώ”, είναι γιατί παίρνουν θέσεις νωρίτερα και κάνουν συμβόλαια νωρίτερα. Όταν, για παράδειγμα, ένα ταξίδι στο Παρίσι κάνει 600 ευρώ και είναι 4 βράδια, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια, τις μετακινήσεις και τις ξεναγήσεις, αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ προσιτή τιμή. Αυτή είναι η παγκόσμια αγορά, κάποιοι έρχονται σε εμάς και εμείς πηγαίνουμε σε άλλες χώρες».

«Αυτή την περίοδο, η Ευρώπη είναι φθηνή γιατί δεν είναι η υψηλή της τουριστική περίοδος, δεν είναι προορισμός διακοπών», ανέφερε ο πρόεδρος HATTA.