Το καλύτερα κρυμμένο μυστικό νησάκι των Δωδεκανήσων μια ανάσα από την Πάτμο ακούει στο όνομα Μαράθι. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Αρκιών και παραμένει ένας παρθένος παράδεισος. Η συνολική του έκταση καταλαμβάνει 355 στρέμματα, ενώ η ακτογραμμή του αγγίζει, μόλις, τα 4 χλμ.

Το Μαράθι (ή Μάραθος) το βλέπεις από τους Αρκιούς, ενώ η Πάτμος και η Λέρος είναι τα κοντινότερα μεγάλα νησιά και οι Λειψοί το γνωστότερο από τα μικρότερα της περιοχής. Είναι τραχύ, βραχώδες και άγονο, προσφέρει όμως χρώματα εκπληκτικά και μια υπέροχη αύρα. Μόλις βρεθεί εδώ ο ταξιδιώτης αντικρίζει χρώματα εκπληκτικά και μια φύση που σε χαλαρώνει ήδη από τα πρώτα βλέμματα. Ένα σωστό ερημητήριο του νότιου Αιγαίου είναι, με θέλγητρα που θα σε συνεπάρουν και θα σε κάνουν για πάντα δικό τους…

Ένα μικροσκοπικό νησί, όλο κι όλο μια παραλία, ακριβώς πάνω από την οποία αναπτύσσεται και η όποια τουριστική δραστηριότητα. Λιγοστά δωμάτια και δύο ταβέρνες το «δυναμικό» του, σε απόσταση λίγων μέτρων μεταξύ τους, για όσους επιλέξουν το Μαράθι για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Μαράθι: Ο κρυμμένος παράδεισος των Δωδεκανήσων

Από τους Αρκιούς έρχεσαι εδώ με βάρκα. Και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μπάνιο και πάλι μπάνιο στις δύο παραλίες του. Άντε και μια βόλτα ως την κορυφή του λόφου για να ατενίσεις το ηλιοβασίλεμα.

Τα πράγματα γίνονται πρωτόγονα στο Μαράθι για να προσφέρουν το αυθεντικό και το ουσιώδες. Ούτε δρόμοι ούτε καταστήματα. Δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις. Παρά θάλασσα και πάλι θάλασσα…

Εδώ δεν υπάρχουν δρόμοι, δεν θα δείτε αυτοκίνητα ούτε και καταστήματα. Πρωταγωνιστής είναι μόνο η φύση, ενώ η γαλήνη και η ηρεμία που το χαρακτηρίζουν διανθίζονται με το τιτίβισμα των πουλιών ή το καμπανάκι από τις κατσίκες που «βολτάρουν» αμέριμνες πέριξ της παραλίας.

Το Μαράθι αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να βρίσκονται όλη μέρα σε μία παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά και γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά, να απολαμβάνουν σπιτικά, γευστικά εδέσματα με θέα τη θάλασσα και το βράδυ να χαλαρώνουν (και πάλι) στην παραλία. Κι όλα αυτά σε απόσταση μόλις λίγων βημάτων!