Το Λονδίνο αναδείχθηκε στην κορυφή του κόσμου βάσει των στοιχείων που αντλήθηκαν από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά μέσα –TikTok, Instagram και YouTube– ως ο πιο γραφικός και φωτογενής προορισμός στον κόσμο.

Η Money.co.uk. ανέλυσε τις μετρήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να βρει τους προορισμούς με τα περισσότερα tags καθώς και εκείνους που θεωρούνται οι πιο όμορφοι, βάσει των χρηστών των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. 

Το Big Ben στο Λονδίνο

Η χρηματοοικονομική εταιρεία ανέλυσε περισσότερους από 100 δημοφιλείς προορισμούς που προέρχονται από το Euromonitor’s Top 100 City Destinations Index 2021 και διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, εξέτασε τον όγκο των hashtags ή των όρων αναζήτησης για να βρει ποια μέρη έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό αναρτήσεων στο Instagram, το TikTok και το YouTube. Τέλος, το Money.co.uk συγκέντρωσε τους αριθμούς για να δώσει σε κάθε προορισμό μια βαθμολογία με ανώτερη το 10 και να καταλήξει στους 20 κορυφαίους πιο γραφικούς προορισμούς στον κόσμο.

Το Λονδίνο ξεχωρίζει ως ο πιο γραφικός και φωτογενής προορισμός στον κόσμο

Λονδίνο

Η πόλη που σκαρφάλωσε στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών αυτών των δημοφιλών κοινωνικών μέσων, λοιπόν, δεν είναι άλλη από το Λονδίνο. «Ο πιο δημοφιλής προορισμός και στις τρεις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μαζί είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, το Λονδίνο», αναφέρει η ανάρτηση που δημοσιεύτηκε από το Money.co.uk, σημειώνοντας ότι σημείωσε εντυπωσιακή βαθμολογία 9,83 στα 10. «Υπάρχουν περισσότερα από 150 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram που αναφέρουν την πόλη, περισσότερες από 28 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok και 150.000 αναζητήσεις για vlog στο YouTube».

Ντουμπάι

Η βρετανική πρωτεύουσα, αναδείχθηκε, επίσης στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών του Instagram χάρη στα «εμβληματικά ορόσημα που φαίνονται παντού όπου κι αν στρίψετε, καθώς και σε μια σειρά από φανταχτερά μπαρ και εστιατόρια για να εξερευνήσετε και να μοιραστείτε στο feed σας».

Άλλοι προορισμοί που βρέθηκαν στη λίστα

Άλλοι κορυφαίοι προορισμοί που αναδείχθηκαν στη λίστα είναι το Ντουμπάι, το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο TikTok με περισσότερες από 65 δισεκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα. Το Παρίσι βρέθηκε στην τρίτη θέση, με εντυπωσιακή βαθμολογία 9,74 χάρη σε ορόσημα όπως ο Πύργος του Άιφελ και η Παναγία των Παρισίων -και τα δύο εξαιρετικά δημοφιλή αξιοθέατα στο Instagram.