Τα διεθνή ταξίδια άνοιξαν σημαντικά τον περασμένο χρόνο, και κυρίως από τότε που ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά της πανδημίας. Ωστόσο, πολλοί προορισμοί άνοιξαν ξανά τα σύνορά τους μόνο σε άτομα που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού.

Ακόμη και στην περίπτωση των μη εμβολιασμένων, όμως, σύμφωνα με το travelpulse.com, υπάρχουν κάποιοι συναρπαστικοί προορισμοί που μπορούν να επισκεφθούν χωρίς εκτεταμένες περιόδους καραντίνας το 2022. Ανάμεσα σε αυτούς και η Ελλάδα.

Δομινικανή Δημοκρατία

Δομινικανή Δημοκρατία

Οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν τη Δομινικανή Δημοκρατία χωρίς απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ, αναφέρει το travepulse.com. Ωστόσο, όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται και εξέρχονται από τη χώρα θα πρέπει να συμπληρώσουν τη δωρεάν ηλεκτρονική φόρμα εισόδου και εξόδου, η οποία συνδυάζει την ένορκη δήλωση υγείας του ταξιδιώτη, τη τελωνειακή δήλωση και τα έντυπα Διεθνούς Επιβίβασης/Αποβίβασης.

Μεξικό

Μεξικό

Το Μεξικό συνεχίζει να υποδέχεται επισκέπτες χωρίς απόδειξη εμβολιασμού, αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ή απαιτήσεις καραντίνας. Οι ταξιδιώτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ενισχυμένο έλεγχο υγείας, όπως ελέγχους θερμοκρασίας και ερωτηματολόγια κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο και το θέρετρό τους και τίποτα άλλο.

Πορτογαλία

Πόρτο

Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν την Πορτογαλία με αρνητικό RT-PCR που λαμβάνεται εντός 72 ωρών από την επιβίβαση στην πτήση τους ή αρνητικό Εργαστηριακό Τεστ Αντιγόνου εντός 24 ωρών από την αναχώρηση. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολίου ή τεστ. Επιπλέον, οι επισκέπτες πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών για να δημιουργήσουν έναν κωδικό QR που θα πρέπει να δείξουν στο προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας.

Κροατία

Κροατία

Οι ταξιδιώτες χωρίς αποδεικτικό εμβολιασμού μπορούν να επισκεφθούν την Κροατία με αρνητικό αποτέλεσμα ιικού τεστ, συμπεριλαμβανομένου ενός τεστ PCR όχι παλαιότερο των 72 ωρών ή ενός rapid test όχι παλαιότερου των 48 ωρών. Οι επισκέπτες πρέπει, επίσης, να συμπληρώσουν τη φόρμα Web Enter Croatia και να ανεβάσουν τις πληροφορίες και τα συνημμένα τους πριν από την άφιξή τους.

Μπαχάμες

Μπαχάμες

Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες ηλικίας 12 ετών και άνω που επισκέπτονται τις Μπαχάμες πρέπει να λάβουν αρνητικό τεστ RT-PCR για τον COVID-19 που λαμβάνεται όχι περισσότερο από τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία άφιξης. Οι ταξιδιώτες πρέπει, επίσης, να υποβάλουν αίτηση για την Ταξιδιωτική Βίζα Υγείας στη διεύθυνση travel.gov.bs και να επιλέξουν την ασφάλιση υγείας COVID-19 που τους καλύπτει κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Το κόστος περιλαμβάνεται στην αίτηση βίζας και εξαρτάται από τη διάρκεια της διαμονής.

Αίγυπτος

Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Αίγυπτο θα χρειαστούν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR το πολύ 72 ώρες πριν από την ώρα αναχώρησης της πτήσης τους. Ωστόσο, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αίγυπτο επισημαίνει ότι οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τη Βόρεια Αμερική θα έχουν ένα παράθυρο δοκιμών 96 ωρών λόγω της μεγάλης περιόδου ταξιδιού και διέλευσης από αυτά τα αεροδρόμια. Οι ταξιδιώτες πρέπει να παρουσιάσουν έντυπα αντίγραφα των αποτελεσμάτων των δοκιμών με κωδικό QR. Τα παιδιά κάτω των έξι ετών εξαιρούνται.

Τουρκία

Κωνσταντινούπολη

Χωρίς απόδειξη εμβολιασμού, οι επισκέπτες στην Τουρκία ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τεστ PCR εντός 72 ωρών από την αναχώρηση ή να προσκομίσουν κατάλληλο πιστοποιητικό νόσησης. Οι αφίξεις υπόκεινται σε τυχαία δοκιμή στο αεροδρόμιο και πρέπει, επίσης, να συμπληρώσουν μια φόρμα συμμετοχής στην Τουρκία τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ντουμπάι

Όλα τα άτομα που ταξιδεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό PCR που λήφθηκε εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους. Οι επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς στο Άμπου Ντάμπι θα χρειαστούν αρνητικό αποτέλεσμα εντός 48 ωρών από την αναχώρησή τους, αναφέρει το travelpulse.com.

Κύπρος

Αγία Νάπα, Κύπρος

Η Κύπρος αποτελεί μια άλλη εξαιρετική επιλογή για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες το 2022. Τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη αρνητικής εξέτασης PCR εντός 72 ωρών από την αναχώρηση ή δοκιμής αντιγόνου όχι περισσότερο από 24 ώρες πριν από την αναχώρηση. Οι επισκέπτες ηλικίας 12 ετών και άνω θα υποβληθούν σε πρόσθετο τεστ PCR κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο και θα παραμείνουν σε απομόνωση μέχρι να βγει αρνητικό αποτέλεσμα. Αυτό συνήθως διαρκεί μερικές ώρες και κοστίζει περίπου 20 δολάρια.

Ελλάδα

Σαντορίνη

Οι ταξιδιώτες ηλικίας άνω των πέντε ετών που επισκέπτονται την Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αποδεικνύουν αρνητικό τεστ PCR που ελήφθη το αργότερο 72 ώρες πριν από την άφιξη ή ταχεία εξέταση αντιγόνου εντός 24 ωρών από το ταξίδι. Οι επισκέπτες θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών πριν από την αναχώρηση και ενδέχεται να υποβληθούν σε πρόσθετο τεστ κατά της Covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.