Οι ομορφιές της Κρήτης είναι ανεξάντλητες, ενώ οι εκπλήξεις που κρύβει για τους επισκέπτες της κρατούν συνεχώς το ενδιαφέρον αμείωτο. Όπως συμβαίνει και με τις λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό παραλίες του νησιού, που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Λίγκρες, Ρέθυμνο

Η ακτή αποτελεί το βορειότερο τμήμα της μεγάλης σε μήκος ακρογιαλιάς Ακουμιανής Γυαλιάς, στο νότιο τμήμα του νομού, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, και αποτελεί ιδανική επιλογή για εκείνους που αναζητούν ένα ήσυχο μέρος για να απολαύσουν τα καλοκαιρινά τους μακροβούτια μακριά από την πολυκοσμία.

Με χρυσαφένια αμμουδιά και βότσαλο, διαθέτει βαθιά καταγάλανα νερά. Το εντυπωσιακότερο σημείο της παραλίας είναι ο μικρός καταρράκτης που «κρύβεται» πίσω από την πυκνή βλάστηση και τους βράχους στην αριστερή άκρη της ακτής. Το νερό εδώ τρέχει χειμώνα- καλοκαίρι προσφέροντας την δροσιά του στους επισκέπτες της περιοχής.

Άσπρη Λίμνη, Χανιά

Η παραλία Άσπρη Λίμνη, στο νομό Χανίων, συγκαταλέγεται στις όχι και τόσο δημοφιλείς επιλογές του κοινού. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Βρίσκεται σε απόσταση 70 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων, και αποτελεί μια ονειρική φυσική λιμνοθάλασσα, που πολύ εύκολα μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς και ως επίγειο παράδεισο.

Το τοπίο εδώ μοιάζει μαγικό, καθώς η λιμνοθάλασσα περιβάλλεται από ένα σπάνιο φοινικόδασος και λιγοστούς κέδρους, με την Άσπρη Λίμνη να χωρίζεται από τη θάλασσα στην ουσία από λίγα βράχια, που λειτουργούν ως φράγμα. Αυτό σημαίνει ότι η παραλία είναι πάντα προστατευμένη από την κακοκαιρία και ότι κανείς εδώ απολαμβάνει τις βουτιές του σε ήρεμα και γαλήνια νερά.

Aγιοφάραγγο, Ηράκλειο

Η παραλία Αγιοφάραγγο συναντάται στο νομό Ηρακλείου, σε απόσταση 80 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Αυτό που σίγουρα της αναγνωρίζει κανείς μόλις την αντικρίσει η επιβλητικότητα του τοπίο με τα κάθετα, ορμητικά βράχια να φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα και τα παραδεισένια, τιρκουάζ νερά, που μοιάζουν εντελώς ψεύτικα.

Αν και η πρόσβαση στην ακτή είναι σχετικά κουραστική, καθώς για να φτάσει κανείς εδώ πρέπει να διασχίσει το ομώνυμο φαράγγια σε μια διαδρομή 20- 30 λεπτών, το θέαμα που αντικρίζει αλλά και η εμπειρία που θα βιώσει στην παραλία, σίγουρα ανταμείβουν και με το παραπάνω την όποια ταλαιπωρία.

Φυσικά, υπάρχει πάντα και η από θαλάσσης προσέγγιση της ακτής, με κάποιο καραβάκι από αυτά που αναχωρούν από Μάταλα, Καλούς Λιμένες, Αγία Γαλήνη.