Με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει άρδην όσον αφορά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, το road trip κερδίζει το στοίχημα του καλοκαιριού με τους περισσότερους να επιλέγουν την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους, ως το μέσο μεταφοράς των διακοπών τους.

Από τους προορισμούς που σίγουρα αυτό το καλοκαίρι θα έχει μεγάλη ζήτηση και η γραφική και κουκλίστικη Πάργα, ένα μέρος μαγικό που παραπέμπει αβίαστα στην Ακτή Αμάλφι στη γειτονική Ιταλία. Ωστόσο, και οι παραλίες που συναντά κανείς στην ευρύτερη περιοχή κλέβουν τις εντυπώσεις με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά σε πράσινο φόντο στην κυριολεξία να μαγεύουν.

Βάλτος

Απλωμένη σε μήκος 3 χλμ. κάτω από τον εντυπωσιακό βράχο που στέκεται αγέρωχο στο πέρασμα των χρόνων το κάστρο της Πάργας, η παραλία του Βάλτου προσελκύει κάθε χρόνο αμέτρητους επισκέπτες με τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά της για άκρως δροσιστικά μακροβούτια. Καλυμμένη με άμμο και βότσαλο, η ακτή είναι σχετικά ασφαλής από τους ισχυρούς ανέμους καθώς προστατεύεται από τον όρμο του κάστρου της πόλης και εκείνον της Παναγίας της Βλαχέρνας. Η πλαζ είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα θαλάσσιων σπορ. Γύρω από αυτήν λειτουργούν ταβέρνες, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μίνι μάρκετ. Η εύκολη πρόσβασή της, με τα πόδια, το αυτοκίνητο ή βαρκάκια από το λιμάνι της Πάργας, την καθιστούν μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην περιοχή.

Σαρακήνικο

Ένας υπέροχος ελαιώνας που αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα, μια χρυσαφένια ακτή με ψιλή στο μεγαλύτερο τμήμα της αμμουδιά και τα ονειρικά γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου δημιουργούν ένα σκηνικό μοναδικής φυσικής ομορφιάς που ξελογιάζει.

Η παραλία Σαρακήνικο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Πάργα, μόλις 12 χλμ. την χωρίζουν από την γραφική πόλη της Ηπείρου, και εντοπίζεται στο βάθος ενός κλειστού κόλπου με γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες ακτές στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συγκαταλέγεται στις σχετικά άγνωστες στο μαζικό τουρισμό επιλογές. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση η ονομασία Σαρακήνικο οφείλεται στους Σαρακήνους πειρατές, οι οποίοι είχαν αγκυροβολήσει σε αυτήν το καράβι τους αναζητώντας καταφύγιο μετά από μια ξαφνική, καλοκαιρινή φουρτούνα.