Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ο «άγιος των ελληνικών γραμμάτων» γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Σκιάθου.

Το φυσικό κάλος του νησιού άσκησε καθοριστική επίδραση στο έργο του. Μέσα από αυτό ο σπουδαίος έλληνας λογοτέχνης εξυμνεί τη φυσική ομορφιά του νησιού με τα «ρόδινα ακρογιάλια», τις αμμουδιές, τη σπάνια βλάστηση, τη μορφολογία του, τους όρμους και τους κόλπους του.

Οποιοσδήποτε μπορεί να σκεφτεί ότι η αγάπη του Παπαδιαμάντη για τον τόπο του οδήγησε σε μία εξιδανικευμένη λογοτεχνική καταγραφή και μία υπερβολή όσον αφορά το φυσικό κάλλος του νησιού. Μία και μόνο επίσκεψη στο νησί της Σκιάθου μπορεί να πείσει και τον πλέον «καχύποπτο» αναγνώστη για το αισθητικό μεγαλείο του νησιού.

Τα γαλαζοπράσινα νερά, που δημιουργούνται από το καθρέφτισμα των πεύκων στη θάλασσα, η λεπτή χρυσή άμμος, το σχεδόν τροπικό τοπίο που σπάνια συναντάς στον ελλαδικό χώρο, οι παραδοσιακοί οικισμοί του νησιού, με τους γνήσιους και φιλόξενους κατοίκους, η πολιτιστική κληρονομιά και τα κάστρα και τα επιβλητικά κτίρια της πόλης της Σκιάθου, που δένουν αρμονικά με τα κάστρα βυζαντινής εποχής που συναντάει ο επισκέπτης αποτελούν πόλο έλξης για τον επισκέπτη.
Σημαντική επίσης παράμετρος που κάνει ενδιαφέρουσα και θελκτική της επίσκεψη στο πανέμορφο νησί των Σποράδων είναι και τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της Σκιάθου, που παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε τιμές ανταγωνιστικές. Ο επισκέπτης μπορεί ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτει να χαρεί την ομορφιά του νησιού και των τουριστικών υποδομών του. Μια πολλά υποσχόμενη νέα ξενοδοχειακή μονάδα αποτελεί το Mystery Skiathos Hotels, που φέρνει στο νησί τις νέες τάσεις αισθητικής, αρχιτεκτονικής και φιλοξενίας και φιλοδοξεί να καλύψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Σκιάθος είναι νησί ιδανικό για όλα τα γούστα, όλες τις ηλικίες και όλα τα «βαλάντια».
Απευθύνεται καταρχήν σε επισκέπτες που αναζητούν την ηρεμία και την χαλάρωση με θέα το καταπράσινο τοπίο. Η τουριστική υποδομή και τα ξενοδοχεία που διαθέτει η Σκιάθος, εξασφαλίζουν υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες υπηρεσίες φιλοξενίας και περιποίησης (spa, fitness, wellness), αλλά και εξειδικευμένες θεραπείες (χρωματοθεραπεία, θαλασσοθεραπεία), με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και ειδικευμένο προσωπικό.

Για τους επισκέπτες που προτιμούν πιο έντονες συγκινήσεις η Σκιάθος διαθέτει εξαιρετικού επιπέδου κέντρα εστίασης, τόσο μέσα στα ξενοδοχεία όσο και στην πόλη, ποιοτική νυχτερινή διασκέδαση με πολλές επιλογές, δυνατούς ρυθμούς ή ακόμα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που υλοποιούνται κυρίως κατά τους θερινούς μήνες με γνωστότερες αυτές με τίτλο «Όνειρο στο Κύμα» και «Ημέρες Βιολιού».

Καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες τόσο των νέων, όσο και των μεγαλύτερων σε ηλικία επισκεπτών, γεγονός που ευνοεί ιδιαίτερα οικογένειες με μεγάλα παιδιά ή και παρέες οικογενειών να επισκεφθούν τη Σκιάθο και να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τα ιδιαίτερα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το νησί της Σκιάθου σε επίπεδο φυσικού κάλλους και ο επαγγελματισμός των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και των τουριστικών υποδομών εν γένει αποτελούν εχέγγυα για την ικανοποίηση κάθε επισκέπτη.

«Όλος ο γιαλός ροδίζει γύρω. Τα κύματα φρικιούν ήρεμα και το φωσφόρισμά των ανταυγάζει αποχρώσεις ερυθρού γαροφάλλου» αναφέρει ο λογοτέχνης στο έργο του «Τα Ρόδινα Ακρογιάλια» και οι εικόνες που ξεδιπλώνονται μας καλούν να επισκεφθούμε την όμορφη Σκιάθο!