Το καταπράσινο νησί της Σκιάθου χωρίς δεύτερη σκέψη διαθέτει κάποιες από τις πιο ονειρικές παραλίες όχι μόνο των Σποράδων, αλλά γενικότερα της Ελλάδας. Με τον άπλετο φυσικό πλούτο σε πολλές από αυτές να αγγίζει μερικές φορές ακόμη και τα νερά της θάλασσας, πώς είναι δυνατόν να μην συναρπάζουν τον επισκέπτη του νησιού. Υπάρχει, όμως, και μία παραλία που δεν ακολουθεί αυτό το μοτίβο των υπόλοιπων ακτών του νησιού, κάτι που την καθιστά μοναδική στο είδος τους.

Οι περισσότεροι, μάλιστα, που την έχουν επισκεφτεί ομολογούν ότι πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή παραλία της Σκιάθου, η οποία μοιάζει με εντελώς ψεύτικη. Ο λόγος για τα περίφημα Λαλάρια, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού.

Λαλάρια: Η παραλία στη Σκιάθο που μοιάζει με ψεύτικη

Όποιος, λοιπόν, επισκεφτεί τα Λαλάρια αναγνωρίζει ότι πρόκειται για την ακτή έκπληξη της Σκιάθου, η οποία με την αφοπλιστική της εικόνα αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Η ακτή που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης -κάτι που έχει βοηθήσει ιδιαιτέρως στη διατήρηση της απίστευτης εικόνας της- και συναντάται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη της με το επιβλητικό σκηνικό που αντικρίζει.

Ένας μεγαλοπρεπής και επιβλητικός κατακόρυφος βράχος λειτουργεί ως είδος απομόνωσης της παραλίας από το υπόλοιπο νησί, ο οποίος ξεκινάει από την κορυφή μιας πλαγιάς και καταλήγει σχεδόν ορμητικός πίσω από το σημείο της ακτής.

Ολόλευκα, στρογγυλά βότσαλα τόσο στην παραλία όσο και στο βυθό της θάλασσας συμπληρώνουν το σκηνικό, στα οποία οφείλεται άλλωστε και η ονομασία της παραλίας, με τους κατοίκους της Σκιάθος να αποκαλούν τα βότσαλα λαλάρια. Όσο για τα νερά της θάλασσας; Το διάφανο σαν ψεύτικο χρώμα τους, που δημιουργεί την εντύπωση ότι κολυμπάτε σε πισίνα, επιβεβαιώνει και με το παραπάνω το ότι η παραλία μοιάζει με σχεδόν ψεύτικη, κάνοντας τους πάντες να τη συγκαταλέγουν ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές του νησιού!

Τα Λαλάρια προσεγγίζονται μόνο από θαλάσσης, με τα τουριστικά καραβάκια που αναχωρούν από το λιμάνι της χώρας.