Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα δεν παύει να μας εκπλήσσει με τις ομορφιές της. Οι γωνιές της στην κυριολεξία ανεξάντλητες, με σχεδόν κάθε μία από αυτές να αποτελεί και ένα θαύμα της φύσης. Από ιδιαίτερους γεωλογικούς σχηματισμούς, φυσικό πλούτο που αφήνει με το στόμα ανοιχτό, γραφικά χωριά και ονειρικές παραλίες, κάθε πινελιά της είναι δεδομένο ότι εντυπωσιάζει τους πάντες. Όπως και το παράδοξο που αντικρίζει κανείς στους διάσημους Πεταλιούς, για πολλούς την Καραϊβική της Ελλάδας.

Η μοναδική παραλία στην Ελλάδα που βρίσκεται μέσα σε κρατήρα

Σε απόσταση μόλις μισής ώρας με σκάφος από την Αθήνα, ανακαλύπτει κανείς τον επίγειο παράδεισο της Ελλάδας, που για πολλούς είναι καλύτερος και από την Καραϊβική. Τα διάφανα, σχεδόν ψεύτικα, σαν πισίνας νερά δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση, ενώ ταξιδεύουν σε μέρη εξωτικά, ακόμη κι αν βρίσκονται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας.

Στο νότιο τμήμα του νησιού «Μεγαλόνησος», των Πεταλιών, λοιπόν, συναντάται ένα άκρως παράδοξο μέρος. Πρόκειται για μια παραλία που «βλέπει» απέναντι την Άνδρο και τις Κυκλάδες, στο δεξί τμήμα της οποίας βρίσκεται ένα… μυστικό. Ένας κρατήρας στρωμένος με άμμο και βότσαλα, ο οποίος ενώνεται με τη θάλασσα με μια φυσική πέτρινη αψίδα- καμάρα, όπως φαίνεται και από τα πλάνα του youtuber haanity. Το μέρος είναι πραγματικά μαγικό, με το ιδιαίτερο χρώμα των νερών να κερδίζει τις εντυπώσεις όλων.

Ποιοι είναι οι Πεταλιοί

Για όσους δεν το γνωρίζουν οι Πεταλιοί είναι ένας μαγικός προορισμός στο νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Στην ουσία πρόκειται για ένα νησιωτικό σύμπλεγμα που αποτελείται από 10 νησιά, όλα ακατοίκητα, και ανήκει στο Δήμο Καρύστου στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Στο κοντινό παρελθόν, ωστόσο, κάποια από τα νησιά, όπως η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι που είναι και τα μεγαλύτερα του συμπλέγματος διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό, ο οποίος σιγά σιγά τα εγκατέλειψε. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι, ενώ η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.