Όταν η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η Πέτρα του Φιλόσοφου» το 1997, η ιστορία ενός ορφανού αγοριού που δεν γνώριζε την περίπλοκη σχέση του με τον κόσμο της μαγείας, κέντρισε αμέσως την προσοχή και την φαντασία τόσο των εφήβων, όσο και των ενηλίκων. Έκτοτε, περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι έχουν αγοράσει ένα από τα βιβλία της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς βιβλίων.

Η Ρόουλινγκ πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου της γράφοντας στο Εδιμβούργο και ολοκλήρωσε το τελικό μυθιστόρημα του επταλόγου στο ξενοδοχείο Balmoral το 2007. Το εμβληματικό ξενοδοχείο -γνωστό για το ρολόι του που έχει ρυθμιστεί τρία λεπτά νωρίτερα ώστε να βοηθάει τους ταξιδιώτες να προλαβαίνουν τα τρένα στο σταθμό Waverley- υποβλήθηκε σε μια ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων μια δεκαετία αργότερα και το δωμάτιο όπου η συγγραφέας έγραψε το τελευταίο βιβλίο της σειράς ονομάστηκε «JK Rowling Suite».

Το γραφείο που χρησιμοποίησε η συγγραφέας παραμένει στο χώρο, όπως και η μαρμάρινη προτομή του Ερμή που υπέγραψε η Ρόουλινγκ όταν τελείωσε τον Χάρι Πότερ. Ο χώρος, ωστόσο, ξεπερνά πολύ το φόρο τιμής που δόθηκε στη Ρόουλινγκ αποδίδοντας το όνομα της σουίτας στο δικό της, καθώς αν κοιτάξει κανείς καλύτερα στις φωτογραφίες θα παρατηρήσει περισσότερες λεπτομέρειες που αναφέρονται στην αγαπημένη της δουλειά.

Όλα, λοιπόν, ξεκινούν από την πόρτα, η οποία είναι βαμμένη σε μια μωβ απόχρωση, ένα σημαντικό χρώμα για τη φανταστική σφαίρα της μαγείας και διακοσμημένη με μια κουκουβάγια, παραπέμποντας στη χαρακτηριστική θηλυκή χιονόλευκη κουκουβάγια Χέντβιχ, του αγαπημένου πουλιού του Χάρι Πότερ.

Στο εσωτερικό το θέμα της σουίτας παραπέμπει σε δάσος, με μια εντυπωσιακή ταπετσαρία που περιλαμβάνει σκίτσα από γυμνά δέντρα και τραπέζια με κλαδιά σαν πόδια, μια ωδή στον τελικό τόμο της Ρόουλινγκ και το Απαγορευμένο Δάσος. Υπάρχει ακόμη και ένα αγαλματίδιο ενός αρσενικού ελαφιού, το οποίο θα μπορούσε να παραπέμπει στον πατέρα του Χάρι Πότερ, ο οποίος έπαιρνε τη μορφή αρσενικού ελαφιού.

Και όσοι έχουν την επιθυμία να ξαναζωντανέψει όλη αυτή η περιπέτεια στο μέρος όπου γράφτηκε το τελευταίο κομμάτι του παζλ, έχουν τη δυνατότητα να ξεφυλλίσουν κάποιο ή και όλα τα βιβλία της σειράς που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη της σουίτας. Πρόκειται, λοιπόν, για την ιδανικότερη επιλογή «σπιτιού» για τους αμετανόητους λάτρεις του Χάρι Πότερ όσο εξερευνούν την πρωτεύουσα της Σκωτίας και όλες τις τοποθεσίες που ενέπνευσαν τη διάσημη συγγραφέα.