Σε απόσταση μιας ώρας από το κέντρο της Αθήνας συναντά κανείς έναν μυστικό επίγειο παράδεισο που πραγματικά συναρπάζει στη θέασή του. Ο λόγος για το φαράγγι Μύλων, ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό στον κόλπο των Αλκυονίδων -δεν είναι λίγοι εκείνοι, μάλιστα, που το συνδέουν με το περίφημο και πανίσχυρο ρήγμα των Αλκυονίδων.

Μόλις 50 μέτρα από το δρόμο μια χαρακτηριστική στενή ρωγμή του βράχου, αποτελεί τον κρυφό θησαυρό της Αττικής πνιγμένο στην κυριολεξία στο πράσινο, με αλλεπάλληλους καταρράκτες και έξοδο σε μια εκπληκτική παραλία δίπλα στον παραλιακό δρόμο από Αλεποχώρι προς Σχίνο, λίγο πριν τη Μαυρολίμνη.

Η είσοδος του φαραγγιού προσεγγίζεται εύκολα από ένα χωματόδρομο μήκους 2,5 χλμ., κακής σχετικά βατότητας, ο οποίος ξεκινάει περίπου 500 μέτρα μετά την έξοδο για Μαυρολίμνη. Διαθέτει 13 σημεία κατάβασης με σχοινί που δεν ξεπερνούν τα 8 μέτρα και έναν καταρράκτη 25 μέτρων, ο οποίος έχει πλούσια τρεχούμενα νερά από το Νοέμβριο μέχρι την άνοιξη.

Όπως διακρίνεται και από τα πλάνα της ομάδας Up Stories πρόκειται για ένα άκρως επιβλητικό και εντυπωσιακό σημείο, που σίγουρα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όποιον προσπαθήσει να το προσεγγίσει και να το ανακαλύψει εκ των έσω.