Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μικρά και άγνωστα νησιά που σε πολλές περιπτώσεις, έχουν τη δική τους καθηλωτική ομορφιά. Νησίδες που μοιάζουν με μικρά διαμάντια στα νερά του Αιγαίου και του Ιονίου και που περιμένουν στις ακτές τους για βουτιές τους πιο μυημένους που ανακαλύπτουν τα καλοκαίρια τις ακτές με τα σκάφη.

Αλλά ακόμη κι αν δεν είναι καλοκαίρι, τα νησάκια αυτά σε γοητεύουν σαν τα κοιτάς, ειδικά από ψηλά.  Σε ταξιδεύουν και μπορείς να φανταστείς ότι κάποτε ήταν κι αυτά τμήμα ενός άλλου νησιού ή και της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ένα από τα αυτά τα κρυφά και γοητευτικά μυστικά, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, είναι το Κοκκινονήσι, το μικρό και άγνωστο του Αιγαίου.

Κοκκινονήσι: Το μικρό και άγνωστο του Αιγαίου

Το Κοκκινονήσι είναι, λοιπόν, ένα νησάκι στο Αιγαίο το οποίο είναι άγνωστο από πού έχει πάρει το όνομά του. Ωστόσο βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα άλλο και αγαπημένο νησί των Σποράδων, την Αλόννησο και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την παραλία Κοκκινόκαστρο. Έχει, εξάλλου, σε μικρογραφία κάτι από την εξωτική ομορφιά της, το πράσινο τοπίο της και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της. Θα μπορούσε να είναι σίγουρα ένα απομονωμένο και κρυφό καταφύγιο για ερωτευμένους ή για όσους θέλουν να απολαύσουν μερικές στιγμές γαλήνης και ηρεμίας.

Το Κοκκινονήσι από ψηλά μοιάζει στην πραγματικότητα να κάνεις μπάνιο γύρω στις ακτές του αν προσεγγίσεις το σημείο με κάποιο σκάφος. Η εμπειρία είναι μοναδική.

Αλόννησος, η καταπράσινη

Το Κοκκινονήσι μπορούμε να πούμε ότι είναι μια μικρογραφία της Αλοννήσου, αυτού του πανέμορφου νησιού των Σποράδων. Η Αλόννησος είναι ένα καταπράσινο νησί των Σποράδων, ιδανικός προορισμός για ξεκούραστες διακοπές στη φύση, δίπλα στη θάλασσα. Αποτελεί το νησί για όσους ονειρεύονται να περάσουν μερικές μακριά από την πολυκοσμία και τη βαβούρα των πολύ τουριστικών νησιών. Και φυσικά, αν βρεθείς εκεί, μπορείς να πεταχτείς και μια βόλτα μέχρι το Κοκκινονήσι.

Το νησί της Αλοννήσου είναι ένας αληθινός παράδεισος πρασίνου που σε συνεπαίρνει. Ένα νησί  με πανέμορφες παραλίες και κολπίσκους με πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Το νησί είναι επίσης διάσημο για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της, έναν μοναδικό βιότοπο που φιλοξενεί πολλά είδη φυτών και ζώων, όπως η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus.