«Το 15% των μετοχών της easyJet βρίσκεται στην κατοχή τριών “αχυρανθρώπων”»

Ανακοίνωση του Στέλιου Χατζηιωάννου σχετικά με τη γενική συνέλευση των μετόχων της αεροπορικής εταιρείας


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
16:54
22/05/2020
«Το 15% των μετοχών της easyJet βρίσκεται στην κατοχή τριών "αχυρανθρώπων"»
1
loading

Άγρια επίθεση εξαπέλυσε ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου με ανακοίνωσή του ενάντια σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της easyJet, χαρακτηρίζοντάς τους «αχυράνθρωπους».

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρει ότι «το 15% των μετοχών της easyJet βρίσκεται στην κατοχή τριών «αχυρανθρώπων», οι οποίοι «μεροληπτούν υπέρ της Airbus και κανονικά δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στην ψηφοφορία για την ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας».

Όπως προκύπτει η πρόταση του sir Στέλιου Χατζηιωάννου για ακύρωση συμφωνίας με την Airbus απορρίφθηκε. Όπως αναφέρει: «εάν αφαιρεθούν από την ψηφοφορία οι 60 εκ. μετοχές που ελέγχονται από την Airbus, τότε η πρόταση του Στέλιου Χατζηιωάννου θα είχε υπερψηφιστεί με 134 εκατ. μετοχές υπέρ και 120 εκατ. κατά. 

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ την προσπάθειά μας, θα αποκαλύψουμε αυτούς τους "αχυρανθρώπους" και θα αποδείξουμε ότι αυτές οι μετοχές δεν θα έπρεπε να συνυπολογίζονται, σύμφωνα πάντα με τα όσα υπαγορεύουν οι κανόνες που ισχύουν για τις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange Listing Rules)».

Ωστόσο, ο κύριος μέτοχος της αεροπορικής εταιρείας δεν σταμάτησε εκεί αφού τόνισε ότι «αυτό που μένει τώρα είναι να συνεχίσω την αναζήτηση των αιτιών πίσω από αυτήν την ύποπτη σχέση μεταξύ των αχρείων της easyJet και της Airbus. Η εκστρατεία μου για την εύρεση πληροφοριοδότη με αμοιβή 5 εκ. λίρες Αγγλίας, έχει ήδη αποφέρει μερικά πολύ χρήσιμα αποτελέσματα».

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου δίνει 5 εκατομμύρια λίρες για πληροφορίες που θα ακύρωναν την αγορά 107 Airbus

Διατεθειμένος να προσφέρει αμοιβή 5 εκατ. λίρες Αγγλίας, από την προσωπική του περιουσία, σε όποιον του παράσχει πληροφορίες αναφορικά με τη συμφωνία της αεροπορικής εταιρείας easyJet με την Airbus για την προμήθεια 107 αεροσκαφών, εμφανίστηκε πριν από περίπου 10 μέρες o κύπριος επιχειρηματίας και ιδρυτής της easyJet, Στέλιος Χατζηϊωάννου.

Σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, αναφέρεται «Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου προτίθεται να προσφέρει αμοιβή έως £5.000.000 σε μετρητά (πέντε εκατ. λίρες Αγγλίας) από την προσωπική του περιουσία, σε όποιον παράσχει χρήσιμες πληροφορίες που θα επιτρέψουν την ακύρωση της παραγγελίας 107 επιπλέον αεροσκαφών της Airbus από την εταιρεία easyJet με συνολικό κόστος £4.500.000.000 (4,5 δισ. λίρες), που η easyJet αδυνατεί να πληρώσει».

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, υπάρχει και σχετικό email για όποιον θέλει να δώσει πληροφορίες.

Η σχετική ανακοίνωση, έρχεται σε συνέχεια καταγγελιών του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, ήδη από το τέλος Μαρτίου 2020, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αγορά νέων αεροσκαφών της Airbus από την εταιρεία easyJet».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα

    έτσι είναι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει