Οι καλύτερες πόλεις για να επισκεφτείς σόλο αν είσαι γυναίκα είναι μια δουλειά του ταξιδιωτικού γραφείου Tourlane, που προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις διακοπών.

Οι προορισμοί που επέλεξε βασίζονται σε μια πληθώρα κριτηρίων που έχουν να κάνουν με τη θέση της γυναίκας στην τοπική κοινωνία και την εργασία, τις ανισότητες φύλου, θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η γυναίκα, αλλά και πιο απλά πράγματα, όπως οι επιλογές διαμονής και η ποιότητα μεταφορών και επικοινωνιών.

Το Tourlane προτείνει λοιπόν για την Ευρώπη 26 πόλεις και στη Νο 1 θέση έχει τη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Προτείνει επίσης τις Βιέννη, Ντουμπρόβνικ, Πράγα, Βουδαπέστη, Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ, Δουβλίνο, Βαρκελώνη και Αθήνα.

Από την Ασία ξεχωρίζουν η Σιγκαπούρη, ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς της ηπείρου, η Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία) και το Μπαλί.

Από τη Βόρεια Αμερική προκύπτουν η Νέα Υόρκη, το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και το Βανκούβερ του Καναδά, ενώ από τα νότια της ηπείρου το γραφείο επιλέγει το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, το Κίτο του Ισημερινού, την Καρταχένα της Κολομβίας, το Βαλπαραΐσο της Χιλής και το Κούσκο του Περού…