Η τέχνη, η αρχιτεκτονική και το design ήρθαν πολύ κοντά σε ένα νέο ξενοδοχείο που άνοιξε πέρυσι στη Ρώμη σχεδόν αθόρυβα.

The Rooms of Rome λέγεται και επιστράτευσε τον σπουδαίο γάλλο αρχιτέκτονα Jean Nouvel να μεταμορφώσει ένα παλάτσο του 17ου αιώνα σε ένα πενταώροφο ξενοδοχείο. Αλλά και τους χώρους του, τα 24 δωμάτια σε στιλ διαμερίσματος, σε μικρά αισθητικά θαύματα.

Τσιμέντο που έμεινε στη μέση, πίνακες-οπτικές πλάνες, έπιπλα αντίκες, γυμνά τούβλα και εκτεθειμένα υλικά μπλέκονται εδώ αρμονικά, για να δώσουν έμφαση σε μια τελειότητα γεμάτη ατέλειες.

Ακόμα πιο παράξενος είναι ο τρόπος που λειτουργεί το Palazzo Rhinoceros, καθώς εδώ δεν θα βρεις concierge, ρεσεψιόν, σπα, γυμναστήριο, ούτε και κανενός είδους υπάλληλο να περιφέρεται στους χώρους του.

Αντιθέτως, το ισόγειο, εκεί που θα ήταν κανονικά η ρεσεψιόν, είναι μια μεγάλη γκαλερί ιταλικής τέχνης και ιστορίας.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το ξενοδοχείο δεν προσφέρει υπηρεσίες. Η ιδιοκτήτρια Kike Sarasola κανονίζει τα πάντα για τους πελάτες της, από ιδιωτικές ξεναγήσεις σε μουσεία μέχρι μαθήματα ιταλικής κουζίνας. Και όλα δουλεύουν ρολόι, παρά το γεγονός ότι δεν θα έρθεις ποτέ σε επαφή με όσους στελεχώνουν τη ραχοκοκαλιά της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Ο τέταρτος και ο πέμπτος όροφος του ξενοδοχείου καλύπτονται από το εστιατόριο, φέρνοντας και την υψηλή γαστρονομία σε αυτόν τον γάμο της μεγάλης αισθητικής και του πολιτισμού.

Όσο για τις τιμές, το δίκλινο σε περιόδους εκτός σεζόν θα το βρείτε στα 250 ευρώ, ένα ποσό που διπλασιάζεται στην υψηλή τουριστική περίοδο…