Το οχυρό της Ρόδου που δεσπόζει στο αρχιπέλαγος

Η Λίνδος είναι το στολίδι του νησιού - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:23
24/08/2019
Το οχυρό της Ρόδου που δεσπόζει στο αρχιπέλαγος
loading

Ένας από τα μέρη που πάντα επισκέπτεται κανείς στη Ρόδο, είναι η Λίνδος. Το στολίδι του νησιού, όπου το παρελθόν «παντρεύεται» με το παρόν και η φύση βάζει τη δική της πινελιά για να κάνει το αποτέλεσμα, απλά εντυπωσιακό.

Η Λίνδος, το οχυρό κάποτε της Ρόδου, βρίσκεται περίπου 50 χλμ έξω από την πόλη. Εκεί, σε μία στροφή του δρόμου ξεπροβάλλει η γενέτειρα του Κλεόβουλου ενός από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας όπου στα χρόνια της διακυβέρνησής του (τον 6ο αιώνα π.Χ.) έφτασε στο απόγειο της ακμής της. Το επιβλητικό γκρίζο κάστρο, τα λευκά σπιτάκια που απλώνονται σε αυτό και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου συνθέτουν ένα σκηνικό, που «κόβει» την ανάσα αντικρύζοντάς το από το δρόμο.

Το ίδιο δέος θα νιώσει ο επισκέπτης και όταν περιπλανηθεί στα δαιδαλώδη στενά της Λίνδου. Τα λιθόστρωτα σοκάκια, τα επιβλητικά αρχοντικά, που αρκετά εξ’ αυτών έχουν γίνει παραδοσιακές ταβέρνες, τα αμέτρητα καταστήματα, θα σας ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους. Τα Καπετανέικα αρχοντικά του 16ου, 17ου και 18ου αιώνα, είναι χτισμένα από ντόπιους τεχνίτες και ξεχωρίζουν για την κατασκευή τους, τις αρμονικές αναλογίες, την απλή εσωτερική διακόσμηση και τη λειτουργικότητα τους.

Στην είσοδο θα συναντήσετε και τα «ταξί» της Λίνδου, που δεν είναι άλλα από τα γαϊδουράκια. Με αυτά θα φτάσετε στην Ακρόπολη της πόλης, εκτός και αν επιλέξετε να την ανεβείτε με τα πόδια (θα χρειαστείτε περίπου 15 λεπτά). Στον ιερό βράχο της Ακρόπολης θα δείτε τα ιπποτικά τείχη, την ελληνιστική εξέδρα, βωμούς και βάσεις αγαλμάτων, την Ελληνιστική στοά, το Ναό της Παρθένου Λινδίας Αθηνάς, το ναό του Αγίου Ιωάννου (του 13ου αιώνα), ενώ θα θαυμάσετε τη συγκλονιστική θέα που σας προσφέρει 116 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Επίσης, θα θαυμάσετε και το μικρό κλειστό λιμάνι του Αποστόλου Παύλου με τα καταγάλανα νερά του, το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος της Λίνδου. Στο ένα άκρο του κόλπου, βρίσκεται και το μικρό εκκλησάκι του Απόστολου Παύλου, όπου πολλά ζευγάρια (ανάμεσά τους πολλοί ξένοι, κυρίως Άγγλοι) το επιλέγουν για το γάμο τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει