Παρόλο που δεν πρόκειται για την πιο ψηλή κορυφή βουνού στον κόσμο, στον ορεινό όγκο του Θορ, στο Εθνικό Πάρκο Auyuittuq στο νησί Μπάφιν, στον Καναδά, συναντάται η πιο απότομη και κάθετη πλαγιά βουνού.

Με κάθετη κλίση 1.250 μέτρων (ο πύργος το Άιφελ έχει ύψος 324 μέτρα, ενώ το Burj Khalifa στο Ντουμπάι 828 μέτρα) και μέγιστη κλίση 105 μοίρες, αποτελείται εξ ολοκλήρου από γρανίτη, ενώ είναι και η πιο «διάσημη» κορυφή του Καναδά, με το όνομά της να οφείλεται στον Θορ, τον Θεό του Κεραυνού στην Σκανδιναβία.

Οι λάτρεις της περιπέτειας που θέλουν να εκτοξεύσουν την ανδρεναλίνη τους στα ύψη, επισκέπτονται την συγκεκριμένη περιοχή για αναρρίχηση προκειμένου να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και να ζήσουν την συναρπαστική εμπειρία που τους προσφέρει η κορυφή του Θορ.

Σημειώστε ότι η πρώτη φορά που η κορυφή «κατακτήθηκε» από άνθρωπο ήταν το 1953, όταν μια ομάδα από το Αρκτικό Ινστιτούτο της Βόρειας Αμερικής κατάφερε να αναρριχηθεί στην απότομη πλαγιά του. Ωστόσο, λόγω του βαθμού δυσκολίας και επικινδυνότητας που κρύβει το σημείο, ελάχιστες είναι οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια από ομάδες αναρριχητών.

Αν και η τοποθεσία του είναι αρκετά μακρινή, αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να καταλύσει στο camp της περιοχής και να παρατηρήσει από κοντά το επιβλητικό μεγαλείο της φύσης που υψώνεται μπροστά του.