Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο

Διάκριση για δέκατη στη σειρά φορά


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
17:44
13/03/2019
Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο
3
loading

Είναι η πόλη που εξακολουθεί να είναι εδώ και πολλά χρόνια αυτή με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, κατακτώντας και πάλι εφέτος και για δέκατη στη σειρά φορά, την πρώτη θέση στον κατάλογο των 231 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση, η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer», η οποία ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνας.

«Η Βιέννη δεν επαναπαύεται στις δάφνες των επανειλημμένων διακρίσεων της, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται περαιτέρω, ώστε όλοι οι Βιεννέζοι και οι Βιεννέζες, ανεξάρτητα από εισοδήματα και προέλευση, να μπορούν να συμμετέχουν στην υψηλή ποιότητα ζωής της πόλης».

Αυτό τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του ο δήμαρχος και κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ, σχολιάζοντας με ικανοποίηση το γεγονός ότι, για δέκατη στη σειρά φορά, η αυστριακή πρωτεύουσα ανακηρύχθηκε και για το 2019 η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο.

Στη δεύτερη θέση, μετά την αυστριακή πρωτεύουσα, κατατάσσονται η Ζυρίχη και το Βανκούβερ και στην τρίτη θέση το Μόναχο και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στις δέκα πρώτες θέσεις βρίσκονται - με εξαίρεση το Βανκούβερ και το Όκλαντ - ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ την τελευταία θέση του καταλόγου καταλαμβάνει, όπως και τις τελευταίες χρονιές, η Βαγδάτη.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της διεθνούς εταιρείας Mercer χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Για τη Βιέννη τονίζεται στην φετινή αξιολόγηση, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερα το γεγονός «της σταθερής πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης, η πολύ καλή ιατρική περίθαλψη, η πλούσια και πολύπλευρη προσφορά στον πολιτισμό και οι δυνατότητες αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, όπως επίσης ο μεγάλος αριθμός διεθνών σχολείων».

Επισημαίνεται επίσης «το μικρό ποσοστό εγκληματικότητας, το αποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης, η εξαιρετική προσφορά ποιοτικής κατοικίας τόσο στην ίδια την πόλη όσο και γύρω απ' αυτή.

Από τους συνεργάτες της Mercer, η Βιέννη αναδεικνύεται εφέτος για δέκατη στη σειρά «φορά» η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι η πρώτη ανακήρυξή της είχε γίνει το 2009 και άρα εφέτος θα ήταν η ενδέκατη -- και όχι η δέκατη -- στη σειρά «χρονιά», αλλά αυτό οφείλεται στο ότι το 2013 δεν είχε υπάρξει αξιολόγηση των πόλεων από τη Mercer.

Αξίζει να σημειωθεί πως, πέρα από την ανάδειξή της για δέκα φορές σε πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο, η Βιέννη έχει ανακηρυχθεί έξι φορές την τελευταία δεκαετία σε «Πρωτεύουσα των συνεδρίων», καθώς είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου της διεθνούς στατιστικής, φιλοξενώντας η ίδια κάθε χρόνο πάνω από 150 διεθνή συνέδρια και διασκέψεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar DimitrisD78

  Σωστός ο spyrospeiratis και λίγα λές.

 2. avatar spyrospeiratis

  ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ-ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ. ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ -ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΡΑΛΕΣ ΑΛΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ . ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ -ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ -ΧΤΙΣΙΜΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ- ΡΙΨΕΙΣ ΜΟΛΟΤΩΦ. ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.

  1. avatar Φθινόπωρο

   Έτσι ακριβώς...
   ... εκτός κι αν μιλάμε για το Praterstern που "ανήκει" σε άλλη πόλη, μάλλον. 😛
   Πάντως, κακά τα ψέματα, η παρακμή έρχεται και στη Βιέννη, με πολύ αργά βήματα συγκριτικά με αλλού ίσως, αλλά έρχεται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει