Η Ευρυτανία έχει πολλά και ωραία χωριά, άλλα διάσημα και δημοφιλείς προορισμοί και άλλα λιγότερο γνωστά, αλλά εξίσου υπέροχα. Κι ένα από αυτά σίγουρα είναι τα Φιδάκια, το άγνωστο στους πολλούς, αλλά το ξεχωριστό χωριό του νομού Ευρυτανίας.

Το όμορφο και παραδοσιακό αυτό μέρος, είναι άγνωστο πως πήρε το συγκεκριμένο όνομα (το γράφουν και ως Φειδάκια), αλλά ένα είναι το σίγουρο: ο συνειρμός του ονόματος δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γιατί, το συγκεκριμένο χωριό έχει φιλόξενους ανθρώπους – μόλις 27 είναι οι μόνιμοι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή – έτοιμους να σας μυήσουν στα μυστικά της ευρυτανικής φύσης και παράδοσης.

Άλλωστε, ο οικισμός, που είναι χτισμένος σε υψόμετρο 920 μέτρων στις πλαγιές του όρους Χελιδώνα, είναι άκρως παραδοσιακός και ξεχωρίζει για τα καλαίσθητα σπίτια του και για το πολεοδομικό του σχήμα.

Τα Φιδάκια απέχουν 25 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, ενώ προσφέρουν μαγευτική θέα προς τα απόκρημνα προβούνια της βόρειας Χελιδόνας και  στη λεκάνη της λίμνης των Κρεμαστών.