Ανακαλύψτε τον κρυμμένο θησαυρό του Μαινάλου

Το Βαλτεσινίκο με τη μοναδική θέα - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
6:53
23/09/2018
Ανακαλύψτε τον κρυμμένο θησαυρό του Μαινάλου
3
loading

Η αλήθεια είναι ότι το Βαλτεσινίκο δεν είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς στην Αρκαδία, όμως, με αδιαμφισβήτητα «ατού», το πανέμορφο τοπίο που το περιβάλλει, τη θέα και το παραδοσιακό του ύφος, κερδίζει από την πρώτη στιγμή όσους το επισκέπτονται.  Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός είναι χτισμένος αμφιθεατρικά σε υψόμετρο σχεδόν 1.200 μέτρων και κρυμμένος μέσα στην πυκνή βλάστηση του Μαινάλου, στη βόρεια πλευρά του βουνού.

Το Βαλτεσινίκο ανήκει στο δήμο Γορτυνίας και είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής. Απέχει 60 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και 20 από τη Βυτίνα. Τα πετρόκτιστα σπίτια του γοητεύουν τον επισκέπτη, ενώ το «κόσμημα» του χωριού είναι το κτίριο που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο. Έξω από το χωριό, στη θέση Λενικά, ανακαλύφθηκαν ερείπια αρχαίας πόλης, ναού και μυκηναϊκών τειχών. Οι ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Εταιρείας έδειξαν πως ο ναός χρονολογείται από τον 7ο π.Χ αιώνα και είναι αφιερωμένος στη θεά Άρτεμη. Στην επανάσταση του 1821 το χωριό ήταν ορμητήριο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Το Βαλτεσινίκο αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Επίσης, είναι από τα πιο ορεινά χωριά της Αρκαδίας και η καλύτερη επιλογή για όσους αγαπούν τη φύση και την επαφή μαζί της.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Thor thor

  Ροινο

 2. avatar Ηλίας Λώς

  Το Βαλτεσινίκο είναι πράγματι ένα πολύ όμορφο χωριό. Όμως το ομορφότερο όλων των χωριών τις Γορτυνίας είναι τα Λαγκάδια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Όσο για την θέα;; Τα Λαγκάδια είναι γνωστά και ως το Κρεμαστό Χωριό της Πελοποννήσου!!! Εκεί επίσης βρίσκεται και το σπίτι των Δεληγιάννηδων!!!

  1. avatar Θανάσης.

   Πολύ όμορφο χωριό πράγματι. Είχα πάρει μια μαγκούρα από τον μπάρμπα Θανάση, στην είσοδο του χωριού όταν είχα πάει κάποτε. Να ζεί άραγε ακόμη;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει