Για πολλούς η Σαντορίνη είναι ολόκληρη ένα φυσικό αξιοθέατο, ένα δημιούργημα της ηφαιστειογενούς δραστηριότητας που συναγωνίζεται τα πιο εντυπωσιακά έργα τέχνης. Είναι η μορφή της, με την άγρια ομορφιά, είναι το συναρπαστικό τοπίο γύρω της, είναι τα λευκά σπίτια της, τα υπόσκαφα, σμιλεμένα μέσα στο έδαφος.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Η γοητεία αυτού του παράδοξου μέρους είναι παράδοξη και η ίδια. Απόκρημνα βράχια, που μοιάζουν απειλητικά, εξευμενίζονται λες από τα καλαίσθητα άσπρα σπίτια στην κορυφή τους. Η γαλήνια θάλασσα κρύβει στα σπλάχνα της αξιοθαύμαστο βυθό. Κι εκεί που στεριά και θάλασσα συναντιούνται, σχηματίζονται οι πιο παράξενες παραλίες που έχει κανείς επισκεφτεί.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Στην Κόκκινη Παραλία του νησιού, νιώθεις σαν να κάνεις μπάνιο στον… «κόκκινο πλανήτη». Το τοπίο διαστημικό, απόκοσμο, με τη σκούρα μπλε θάλασσα να σκάει κάτω από κόκκινα ηφαιστειογενή βράχια, που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα σου. Τα πόδια σου πατούν το ψιλό κοκκινωπό βότσαλο. Κι εσύ μένεις άφωνος μπροστά σε αυτή την αλλόκοσμη ακρογιαλιά, που θυμίζει… Άρη.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Η φημισμένη Κόκκινη Παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Μπορείς να την επισκεφτείς με καΐκι ή φτάνοντας με το αυτοκίνητο μέχρι ένα σημείο και στη συνέχεια περπατώντας. Προετοιμάσου για ανάβαση και κατάβαση, που αναμφίβολα αξίζει όμως τον κόπο.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Γιατί να πας: Για την αίσθηση της κολύμβησης σε άλλο πλανήτη. Για τα κόκκινα επιβλητικά βράχια που μοιάζουν… κομμένα με το μαχαίρι. Και την περιπετειώδη ατμόσφαιρα, που σου θυμίζει πως το παρελθόν και την «εκρηκτική» η γέννηση αυτού του τόπου.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

[niveabanner2018][/niveabanner2018]