Γαλαζοπράσινα νερά και πηλιορείτικη γοητεία

Καλοκαιρινές εικόνες στη Φακίστρα - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΘΑΛΑΣΣΑ
7:10
07/07/2018
Γαλαζοπράσινα νερά και πηλιορείτικη γοητεία
1
loading

Αν έχετε επισκεφτεί την Τσαγκαράδα, στο Πήλιο, ξέρετε πως είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του φθινοπώρου και του χειμώνα, με τα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής να την αγκαλιάζουν και να την ντύνουν άλλοτε στις γήινες αποχρώσεις κι άλλοτε στην παντελή ησυχία του λευκού.

Σε κοντινή απόσταση από την Τσαγκαράδα, βρίσκεται μία από τις πιο αγαπημένες παραλίες του ανατολικού Πηλίου. Σαν προστατευμένη από απόκρημνα βράχια, η Φακίστρα επιφυλάσσει την άγρια ομορφιά της και τα τιρκουάζ νερά της σε όποιον κάνει τον κόπο να κατηφορίσει μέχρι τον κολπίσκο. Το μονοπάτι είναι δύσβατο και αρκετά απότομο, και φυσικά έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα πρέπει και να το ανέβεις το απόγευμα.

Ερημική -όχι το διάστημα της καλοκαιρινής αιχμής, προφανώς- με τη βλάστηση να φτάνει σχεδόν μέχρι εκεί που σκάνε τα νερά του Αιγαίου, με ψιλή άμμο και τους επιβλητικούς όγκους που την περιτριγυρίζουν, σε κάνει να μη μετανιώνεις στιγμή για την κοπιαστική διαδρομή.

ΦΑΚΙΣΤΡΑ ΠΗΛΙΟ ΦΑΚΙΣΤΡΑ ΠΗΛΙΟ ΦΑΚΙΣΤΡΑ ΠΗΛΙΟ ΦΑΚΙΣΤΡΑ ΠΗΛΙΟ ΦΑΚΙΣΤΡΑ ΠΗΛΙΟ ΦΑΚΙΣΤΡΑ ΠΗΛΙΟ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Μστ

    Έχω πάει...έχει καταπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά αρκεί να μην έχει βοριά και να έχεις τις αντοχές να ανέβεις το μονοπάτι στην επιστροφή.!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει