Το γαλλικό στιλ συναντά τον ιταλικό ήλιο στο Κάλβι. Η πιο ζωντανή και ακμάζουσα πόλη της Κορσικής βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού.

Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου μέχρι το 237 π.Χ. βρισκόταν υπό καρθαγενιακή κατοχή, μετά πέρασε στα χέρια των Ρωμαίων και τέλος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ως το 1282, οπότε την πήραν οι Γενοβέζοι που την πούλησαν τελικά στη Γαλλία το 1768.

Η χτισμένη από τους Γενοβέζους ακρόπολη συνδυάζει κατάλευκες παραλίες με άγρια βλάστηση και γρανιτένιους όγκους, με τη Μεσόγειο να χρυσίζει στο βάθος.

Η κορσικανική φύση προσφέρει αμέτρητες δραστηριότητες στους ταξιδιώτες που μπορούν να κάνουν ιππασία ή να εξορμήσουν με καραβάκι στις γύρω παραλίες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το φρούριο του 13ου αιώνα Torra di Calvi, το οποίο αποτελεί ένα από τα επίσημα ιστορικά μνημεία της Γαλλίας.

Με απαράμιλλη θέα, ήσυχους πεζόδρομους και γραφικό λιμάνι το Κάλβι φαίνεται να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι. Τα μεσαιωνικά σοκάκια και η ακρόπολη που είναι σκαρφαλωμένη πάνω σε ένα βραχώδες ακρωτήρι εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται το Φεστιβάλ του Ανέμου, προς τιμήν του Αιόλου με τη συμμετοχή ακροβατών, αεραθλητών και τη διοργάνωση συναυλιών με ήχους τζαζ, φανκ και έθνικ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

kalvikorsikimap

Κάλβι / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 7 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα μέσω Βρυξελλών και 9 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Βρυξελλών.

ΚΑΛΒΙ ΚΟΡΣΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΚΑΛΒΙ ΚΟΡΣΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΒΙ ΚΟΡΣΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΒΙ ΚΟΡΣΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΒΙ ΚΟΡΣΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΛΒΙ ΚΟΡΣΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΚΑΛΒΙ ΚΟΡΣΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ