Οι χρήστες της διεθνούς φήμης τουριστικής πλατφόρμας TripAdvisor ψήφισαν και ανέδειξαν τους 10 κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για το 2018. Ανάμεσά τους αγαπημένα νησιά σε Κυκλάδες, Ιόνιο και Δωδεκάνησα, καθώς επίσης και μια πόλη. Δείτε ποιος βγήκε ο «νικητής» στην «κούρσα» και μάθετε πώς διαμορφώθηκε η κατάταξη της κορυφαίας δεκάδας για το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Κρήτη

crete_ok Η αγαπημένη μας Κρήτη βρίσκεται στην πρώτη θέση των αγαπημένων ελληνικών προορισμών ανάμεσα στις προτιμήσεις των χρηστών της διεθνούς φήμης τουριστικής πλατφόρμας για το 2018. Και πώς να μην βρίσκεται, άλλωστε, όταν πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και ταυτόχρονα πολυπρόσωπα νησιά της χώρας, που μαγεύουν και με το παραπάνω τον επισκέπτη τους; Από τις πανέμορφες παραλίες της -κάποιες μάλιστα συγκαταλέγονται και στις κορυφαίες της Μεσογείου– με τα κρυστάλλινα νέρα, άλλες με αμμουδερή ακρογιαλιά και άλλες με βότσαλο, τα γραφικά- παραδοσιακά χωριά και τις μυστικές ομορφιές της ενδοχώρας της, μέχρι το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τη μεγάλη γκάμα σε δυνατότητες δραστηριοτήτων η Κρήτη δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μία μόνο επίσκεψη. Στα συν, βέβαια, και η παραδοσιακή τοπική της κουζίνας, από τις πιο φημισμένες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Κάθε φορά, μάλιστα, που θα βρίσκεστε σε αυτή θα ανακαλύπτετε ακόμη ένα θέλγητρό της, που θα σας κάνει να την τοποθετήσετε και εσείς στις κορυφαίες θέσεις των αγαπημένων σας προορισμών –και όχι μόνο καλοκαιρινών.

Σαντορίνη

santorini_ok Συνώνυμη του ηφαιστείου και της σπάνιας ομορφιάς, η Σαντορίνη στη δεύτερη θέση, είναι σίγουρα ένα από τα πλέον φωτογραφισμένα και διάσημα νησιά της Ελλάδας, αφού κάθε χρόνο επισκέπτες από κάθε άκρη της γης την επισκέπτονται, για να απολαύσουν τις ομορφιές της. Τα Φηρά, η Οία, το Αμμούδι, το Ημεροβίγλι και το Φηροστεφάνι, αλλά και πανέμορφα χωριά, όπως ο Πύργος και το Μεγαλοχώρι, είναι οι πιο γνωστοί από τους γραφικούς οικισμούς που κοσμούν τη Σαντορίνη. Η πανέμορφη Σαντορίνη διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια, ποικιλία επιλογών σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση, όπως επίσης αμέτρητα αξιοθέατα και τοπία που σίγουρα θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων όσοι την επισκεφτούν.

Ρόδος

rhodes_ok Κοσμοπολίτικη και παραδοσιακή, με μεγάλη ιστορία και αναρίθμητα αξιοθέατα, η Ρόδος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης. Στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων δρόμων της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και τις ακτές της Μέσης Ανατολής, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων κατέκτησε την τρίτη θέση μαγεύοντας τους επισκέπτες του με τις ομορφιές αλλά και με τις αντιθέσεις του, προσφέροντας, έτσι, μια μεγάλη ποικιλία από απολαύσεις. Η πανέμορφη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου –ένα κράμα ποικίλων αρχιτεκτονικών από διαφορετικές χρονικές περιόδους– που ανακηρύχτηκε το 1998 από την UNESCO ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί της χώροι, οι διάσημες παραλίες της ακτογραμμής της, τα μικρά γραφικά χωριά και τα ξενοδοχεία και εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών που διαθέτει επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω ότι ένα ταξίδι στο νησί των Ιπποτών είναι σίγουρο ότι θα σας συναρπάσει.

Κέρκυρα

corfu_ok Στην τέταρτη θέση συναντάται το νησί των Φαιάκων, ένα από τα πιο φημισμένα των Επτανήσων με μια Παλιά Πόλη πραγματικό κόσμημα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχει ανακηρυχθεί ως αρχιτεκτονικό μνημείο από την UNESCO και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τα Μνημεία Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εντυπωσιάζοντας τον επισκέπτη με τα δύο επιβλητικά φρούρια (το Παλαιό και το Νέο) που την αγκαλιάζουν. Μια βόλτα στα γραφικά, λιθόστρωτα καντούνια, την πανέμορφη πλατεία Δημαρχείου και το κουκλίστικο Καμπιέλο, σίγουρα θα σας μεταφέρει κάπου στην Ιταλία και θα ξυπνήσει τα πιο ρομαντικά συναισθήματα. Άλλα φημισμένα αξιοθέατα του νησιού, εκτός του κέντρου της πόλεως, είναι το χιλιοτραγουδισμένο Ποντικονήσι με την πολυφωτογραφημένη Μονή Βλαχερνών, το Αχίλλειον, το Ανάκτορο της Πριγκίπισσας Σίσι (Μον Ρεπό), η Μαρίνα Γουβιών και η λίμνη Κορισσίων. Η Κέρκυρα σας δίνει τη δυνατότητα να ζήσετε συναρπαστικές εμπειρίες, αφού διαθέτει πάμπολλες παραλίες –Άγιος Γεώργιος, Γλυφάδα, Μπενίτσες, Παλαιοκαστρίτσα κ.ά.– αλλά και χωριά προς εξερεύνηση –Παλαιά Περίθεια, Κασσιόπη, Λευκίμμη, Πέλεκας κ.ά. Μάθετε ποια είναι τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά που συμπληρώνουν τη δεκάδα στη λίστα του TripAdvisor στο www.greekguide.com