Ιαπωνία. Με τις πολύβουες πόλεις της, τους ναούς της που εκπέμπουν γαλήνη και τις ανθισμένες κερασιές της είναι πιθανότατα το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να δει… σκηνές Άγριας Δύσης.

Ωστόσο στην πόλη Nikko, βόρεια του Τόκιο, υπάρχει ένα θεματικό πάρκο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με ομοιώματα του Κλιντ Ίστγουντ και του Mount Rushmore με τις προτομές τεσσάρων Αμερικανών προέδρων.

Το πάρκο έχει εγκαταλειφθεί από το 2007 και πλέον μοιάζει περισσότερο σαν το σκηνικό από την ταινία τρόμου του 1973 Westworld. Το Western Village κάποτε όντως χρησιμοποιείτο σαν σκηνικό ταινιών ενώ λειτουργούσε και σαν θεματικό πάρκο. Είχε εγκαινιαστεί τη δεκαετία του 1970 και το 1995 προστέθηκε η ρέπλικα του Mount Rushmore, κόστους 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2006 το πάρκο ανακοίνωσε πως θα έκλεινε από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τον Μάρτιο του 2007 για εργασίες αλλά τελικά δεν ξανάνοιξε ποτέ. Σήμερα μπορεί κανείς ακόμα να βρει μισοάδεια μπουκάλια και μπύρες στα σκονισμένα ράφια του.

«Υπήρχαν τόσα πολλά να εξερευνήσουμε, όχι μόνο το χωριό με όλα τα μαγαζιά και τα εστιατόριά του αλλά και το Mount Rushmore», περιγράφει στη Daily Mail ο 38χρονος Florian Seidel, λάτρης των Γουέστερν, που επισκέφθηκε το έρημο πάρκο.

«Ήταν και τρομακτικό κάποιες φορές, να μπαίνεις σε ένα κτήριο και να βλέπεις τον Κλιντ Ίστγουντ να κάθεται πίσω από ένα γραφείο», συνεχίζει.

Επισκέφθηκε το πάρκο το 2015 μετά την ανακοίνωση πως επρόκειτο να κατεδαφιστεί.

westernan1 westernan2 westernan3 westernan4 westernan5 westernan6 westernan7 westernan8 westernan9