Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, μέσω της έμπειρης ταξιδιωτικής συντάκτριας Jane Foster ανέδειξε τους τοπ 14 ελληνικούς, νησιωτικούς προορισμούς για αξέχαστες οικογενειακές διακοπές. Αμμώδεις ακρογιαλιές, θαλάσσια σπορ, πλούσιο φυσικό περιβάλλον, ιστορία και πολιτισμός μπαίνουν στο μικροσκόπιο και ξεχωρίζουν τον κάθε προορισμό, ανάλογα με εκείνο το χαρακτηριστικό στοιχείο που θα προκαλέσει σίγουρα το ενδιαφέρον των επισκεπτών του. Μάθετε παρακάτω, λοιπόν, ποιον ελληνικό προορισμό να επιλέξετε και γιατί στην περίπτωση που ταξιδεύετε με τους λιλιπούτειους συνοδούς σας.

lindos_2_edited
Πανοραμική άποψη της παραλίας της Λίνδου, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ρόδου
Η συντάκτρια, λοιπόν, κατατάσσει την Ρόδο στην πρώτη θέση των προτάσεών της για τις οργανωμένες παραλίες, με τις αμμώδεις εκτάσεις και τα ρηχά νερά στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Επιπλέον, τα περισσότερα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε αυτές διαθέτουν όλο το πακέτο –θαλάσσιες δραστηριότητες, kid’s κλαμπ, εστιατόρια, cafes, υπηρεσία babysitting– για εσάς και για τους μικρούς συνοδούς σας.
heraklion_edited
Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, ανάμεσα στα κορυφαία μνημεία της χώρας μας
Στην δεύτερη θέση αναδεικνύει την Κρήτη για την ιδιαίτερη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της. Πιο συγκεκριμένα προτείνεται το Ηράκλειο, καθώς σε αυτό βρίσκεται ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα όχι μόνο του Ηρακλείου και της Κρήτης, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Ο λόγος για την Κνωσό στο ύψωμα της Κεφάλας, στην κοιλάδα του ποταμού Καίρατου, 5 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, που παραδίδει μαθήματα ιστορίας και πολιτισμού στους επισκέπτες της.
corfu_edited
Γραφικό & κουκλίστικο σοκάκι στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας
Ακολουθεί η Κέρκυρα, από τους low budget προορισμούς σύμφωνα με την Jane Foster. Το νησί των Φαιάκων διαθέτει ποικιλία επιλογών όσον αφορά στις παραλίες του, με τις πιο φημισμένες ανάμεσα στις οικογένειες που την επισκέπτονται την Γλυφάδα, την Παλαιοκαστρίτσα και το Σιδάρι. Σημειώστε, μάλιστα ότι στην Κέρκυρα λειτουργεί και το Aqualand, ένα water park πραγματικός επίγειος παράδεισος για τα παιδιά σας.