Τα νησιά Φερόε των οποίων το όνομα σημαίνει «Νησιά των Προβάτων» είναι ένα σύμπλεγμα 18 νησιών από τα οποία είναι κατοικήσιμα τα 17. Αποτελούν επαρχία του βασιλείου της Δανίας, ωστόσο έχουν δικιά τους σημαία και δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό το σύμπλεγμα των νησιών μεταξύ της Νορβηγικής θάλασσας και του βόρειου Ατλαντικού ωκεανού έχει συνολική έκταση περίπου 1.399 τετραγωνικά χιλιόμετρα και εκεί θα συναντήσει κανείς γαλήνια τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Η ψηλότερη κορυφή είναι η Σλαταρτίντουρ με ύψος 882 μέτρα και όσον αφορά το κλίμα και τις καιρικές συνθήκες των νησιών, η ομίχλη και οι ισχυροί άνεμοι είναι συχνό φαινόμενο. Δροσερά καλοκαίρια και ήπιοι χειμώνες είναι γενικά αυτό που τα χαρακτηρίζει.

Απόκρυμνες ακτές, χαμηλές κορυφές και πράσινες εκτάσεις συνθέτουν το φυσικό σκηνικό στα νησιά Φερόε και δημιουργούν μοναδικές εικόνες. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν τις ψηλότερες βραχώδεις ακτές σε όλη την Ευρώπη και ορισμένες από τις ψηλότερες σε όλο τον κόσμο κάτι που δημιουργεί ακόμη πιο εντυπωσιακά τοπία σε διάφορα σημεία.

Η παρθένα φύση των νησιών κάνει τον επισκέπτη να θέλει να τα εξερευνήσει από στεριά και θάλασσα και παρά το γεγονός ότι είναι μικρά και απομακρυσμένα, δίνουν τη δυνατότητα για μοναδικές και αυθεντικές περιπέτειες σε κάθε ταξιδιώτη. Ένα «πολύχρωμο» μέρος όπως το χαρακτηρίζουν έτοιμο να γεμίσει νέες εμπειρίες τους τουρίστες που θα το επισκεφτούν. Ένα μέρος που δημιουργεί αναμνήσεις ισχυρές για μια ζωή.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για τον δικό τους μοναδικό παράδεισο όπου κανείς μπορεί να κάνει διάφορες διαδρομές πεζοπορίας για να γνωρίσει τα κρυφά, όμορφα τοπία, τη χλωρίδα και την πανίδα του. Πιο ασφαλής βέβαια είναι μια πεζοπορική διαδρομή με έναν επαγγελματία οδηγό που ξέρει τα μυστικά της περιοχής αλλά και τους κινδύνους. Το ψάρεμα, η παρατήρηση πουλιών ή η βόλτα στις σπηλιές είναι επίσης μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει όποιος φτάσει ως εκεί. H εμπειρία του να περιβάλλεσαι εξάλλου από τον Ατλαντικό Ωκεανό μένει αξέχαστη.

Δείτε φωτογραφίες από τα όμορφα τοπία των νησιών…

nhsiaferoe2 nhsiaferoe4 nhsiaferoe3 nhsiaferoe5 nhsiaferoe6 nhsiaferoe1