Κρυστάλλινα νερά, λεπτή απαλή άμμος, ειδυλλιακά τοπία. Αυτές είναι οι Φιλιππίνες με τα 7.017 νησιά- και μόνο ο αριθμός τους εξηγεί γιατί η χώρα είναι από τους αγαπημένους προορισμούς τουριστών για διακοπές στη θάλασσα.

Τα τρία βασικά νησιά των Φιλιππίνων είναι τα Λουζόν, Βισάγιας και Μιντανάο που είναι εξίσου δημοφιλή στους ταξιδιώτες.

10) Boracay, Caticlan (Βισάγιας)

bestbeaches1 bestbeaches2

Είναι συνήθως κατάμεστη από Ευρωπαίους και Κορεάτες αλλά και ντόπιους. Είναι διάσημη για την απαλή ψιλή άμμο της και τα υπέροχα νερά ενώ προσφέρονται και πολλά θαλάσσια σπορ. Αυτά την ημέρα γιατί τη νύχτα το πάρτι δεν σταματά ποτέ.

9) Amanpulo (Λουζόν)

bestbeaches3 bestbeaches4

«Amanpulo» σημαίνει «ειρηνικό νησί» και το ομώνυμο θέρετρο ανήκει στην εταιρεία  7-Seas Resort Inc. Πολλοί διάσημοι έχουν κάνει εδώ τις διακοπές τους, μεταξύ άλλων οι Μάικλ Τζάκσον, Νταϊάνα Ρος και Ρόμπερτ ντε Νίρο. Το πιο απλό δωμάτιο κοστίζει 700 ευρώ τη βραδιά το άτομο και δεν περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια.

8) Nido (Λουζόν)

bestbeaches5 bestbeaches6

Η περιοχή Palawan στη δυτική πλευρά του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων ήταν κάποτε «φωλιά» πειρατών και σήμερα είναι γεμάτη πολυτελή θέρετρα και υπέροχες παραλίες. Αποτελεί προορισμό διαφυγής από τον σαματά της πόλης και προσφέρει ησυχία και ηρεμία.

7) Νησί Coron (Λουζόν)

bestbeaches7 bestbeaches8

Το νησί Coron είναι ο νούμερο 1 καλοκαιρινός προορισμός των Φιλιππίνων για Ευρωπαίους και Αμερικανούς τουρίστες, με τους υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς του και τα διάφανα νερά.

6) Samal (Μιντανάο)

bestbeaches9

Ακόμα νοτιότερα στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων είναι το Μιντανάο όπου βρίσκεται το Samal. Αγαπημένος προορισμός για καταδύσεις, οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν και το καταφύγιο νυχτερίδων όπου ζουν περίπου δύο εκατομμύρια νυχτερίδες, εξασφαλίζοντάς του μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

5) Siargao, Surigao Del Norte (Mιντανάο)

bestbeaches10 bestbeaches11

Εκτός από την εντυπωσιακή θέα, την ομορφιά του τοπίου και τα κρυστάλλινα νερά του νησιού Siargao, η παραλία αυτή δέχεται πλήθος επισκεπτών και για τα γιγάντια κύματά της προσφέροντας μοναδική περιπέτεια στους λάτρεις του σέρφινγκ. Το νησί ενδείκνυται και για όσους αγαπούν τα θαλασσινά καθώς προσφέρονται σε αφθονία. Μάλιστα είναι η βασική πηγή προέλευσης των θαλασσινών που προσφέρονται στα πολύ εκλεπτυσμένα εστιατόρια της Μανίλα.

4) Camiguin (Mιντανάο)

bestbeaches12 bestbeaches13

Είναι το νησί που φτιάχτηκε από ηφαιστειακή έκρηξη και γι’ αυτό οι ντόπιοι το αποκαλούν «το νησί που γεννήθηκε στη φωτιά». Από την έκρηξη η παλιά πόλη Catarman βυθίστηκε και έμειναν μόνο τα ερείπια της εκκλησίας και του καμπαναριού της.

3) Panglao, Bohol (Βισάγιας)

bestbeaches14

Παραδεισένιο τοπίο με καθαρά τιρκουάζ νερά και λεπτή άμμο. Η διαμονή εδώ κοστίζει περίπου 180 δολάρια τη βραδιά και θεωρείται πιο προσιτή τιμή από άλλα πολυτελή θέρετρα. Το Panglao είναι διάσημο και για τους χώρους καταδύσεων ενώ προσφέρονται καταδύσεις και τη νύχτα.

2) Puerto Galera (Λουζόν)

bestbeaches15

Σε απόσταση μόλις τριών ωρών από τη Μανίλα, η παραλία Puerto Galera είναι αγαπημένος προορισμός όσων φτάνουν εκεί μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου και δεν θέλουν να κάνουν άλλες διαδρομές. Έχει εκπληκτική φυσική ομορφιά και πολλές νυχτερινές δραστηριότητες.

1) Batanes (Λουζόν)

bestbeaches16 bestbeaches17

Εδώ η ομορφιά της φύσης κόβει την ανάσα. Η καταπράσινη βλάστηση συναντά τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας σε έναν συνδυασμό που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά των Φιλιππίνων και είναι η μικρότερη επαρχία της χώρας, τόσο από πλευράς έκτασης όσο και από πλευράς πληθυσμού. Η μισή έκτασή της είναι λόφοι και βουνά ενώ τα σπίτια των ντόπιων είναι φτιαγμένα από πέτρα- καθώς η περιοχή πλήττεται συχνά από τυφώνες.