Ένα ιταλικό φρούριο που έβαψε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι το 16ο αιώνα έβγαλε πωλητήριο, με την τιμή να κυμαίνεται ανάμεσα στα 7 με 15 εκατομμύρια δολάρια.

Η βίλα βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στην περιοχή Λιβόρνο της Τοσκάνης και έχει θέα στη Μεσόγειο θάλασσας. Η Φλωρεντία, όπου είχε μείνει ο περίφημος καλλιτέχνης, βρίσκεται σε απόσταση 90 χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, ο ντα Βίντσι σχεδίασε τους τοίχους που περιβάλλουν το ιστορικό αυτό κτίσμα και κήπους, ενώ εργαζόταν ως στρατιωτικός μηχανικός. Αργότερα, το 19ο αιώνα, πέρασε στην κατοχή της αδερφής του Ναπολέοντα, πριγκίπισσας Ελίζας Βοναπάρτη.

Σε σχέση με τα αριστουργήματα του ντα Βίντσι, η τιμή της βίλας είναι «μια ευκαιρία», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, με τους μεσίτες να εκτιμούν ότι η τιμή πώλησης θα κυμανθεί ανάμεσα στα 7,3 με 14,6 εκατ. δολάρια.

Η βίλα είχε χτιστεί ως φρούριο για την άμυνα της πόλης στα μέσα του 1400. Το εντυπωσιακό τετραώροφο κτίσμα χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά ιταλικά στοιχεία, όπως πατώματα τερακότα, δύο ταράτσες με θέα στη θάλασσα και χάλκινες μαρκίζες.

Διαθέτει ακόμη δύο κουζίνες και μια εντυπωσιακή τραπεζαρία στον τελευταίο όροφο.

Νωρίτερα φέτος, ένας πίνακας του ντα Βίντσι εκτιμώμενης αξίας 140 εκατ. δολαρίων, που είχε ανακαλυφθεί σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας της Ελβετίας το 2013 επεστράφη στην Ιταλία.

italian9 italian10 italian11 italian1 italian2 italian3 italian4 italian5 italian6 italian7 italian8