Λόγω της κοντινής απόστασής της από την Αττική, η Χαλκίδα αποτελεί ιδανική επιλογή όχι μόνο για διήμερη απόδραση το Σαββατοκύριακο, αλλά ακόμα και για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά πλάι στο κύμα -συνδυαστικά και με τις πρώτες βουτιές.

Καθώς πλησιάζει κανείς στην πόλη μέσω της μεγάλης, σύγχρονης γέφυρας, μπορεί να θαυμάσει από ψηλά την πανοραμική θέα της, η οποία φαίνεται να «ισορροπεί» μεταξύ της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας.

Χαλκίδα

Η Χαλκίδα είναι μια πόλη με δύο πρόσωπα, χαραγμένη ανεξίτηλα από τον Εύριπο και τα άγρια νερά που τη χωρίζουν και τη συνδέουν ταυτόχρονα, με τις δύο γέφυρες της να τη στεφανώνουν.

Όταν η παλιά γέφυρα ανοίγει για να περάσουν τα πλοία, πάντα υπάρχει κόσμος να παρατηρεί τα πλοία που περνούν και να αναπολεί, ίσως, τις παλιές εποχές πριν την κατασκευή της μεγάλης γέφυρας, όταν η πόλη κόβονταν κυριολεκτικά στα δύο μέχρι να κλείσει ξανά η γέφυρα.

Χαλκίδα

Μετά από μια βόλτα στον παραλιακό δρόμο, μπροστά από εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το επιβλητικό Δημαρχείο και στη συνέχεια προς το περίφημο Κόκκινο Σπίτι της οικογένειας Μάλλιου. Εκεί βρίσκεται η καρδιά της πόλης, με τους ανθρώπους να περπατούν στα πλακόστρωτα της παραλίας και τα νερά του Ευβοϊκού να συνοδεύουν κάθε στιγμή.

Χαλκίδα

Το κάστρο της Κανήθου στον Καράμπαμπα βρίσκεται σε στρατηγική θέση για να επιβλέπει τον πορθμό, ενώ μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης είναι απαραίτητη για να κατανοήσει ο επισκέπτης πλήρως τη ζωή στην Εύβοια.

Η Χαλκίδα είναι προορισμός για κάθε μέρα και κάθε εποχή του χρόνου, για μια αναζωογονητική απόδραση από την πολυκοσμία της πόλης.