Την ταινία Avatar, την έχετε παρακολουθήσει οι περισσότεροι και σίγουρα όλοι έχετε αισθανθεί δέος με την «Πανδώρα», τον πλανήτη όπου ζούσαν οι ιθαγενείς Na’vi. Κι, όμως, αυτό το απόκοσμο κι εξωγήινο τοπίο που στην ταινία του Τζέιμς Κάμερον μοιάζει με προϊόν τεχνολογίας, είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Αυτό δεν είναι άλλο από το Εθνικό Πάρκο Zhangjiajie στην Κίνα, το πρώτο πάρκο που λειτούργησε στη χώρα το 1982 και έκτοτε προσφέρει ένα μοναδικό υπερθέαμα στους επισκέπτες του.

Πέτρινες, κατακόρυφες στήλες που μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό αλλά και δέντρα «σκαρφαλωμένα» ακόμη και στο πιο απίθανο σημείο, συνθέτουν ένα απίστευτο φυσικό τοπίο με βράχους- ουρανοξύστες και ένα δάσος που δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται.

Το Εθνικό Πάρκο Zhangjiajie δημιουργήθηκε μετά από φυσική διάβρωση, με τον πιο ψηλό και πιο εντυπωσιακό απ’ όλους τους βράχους να φτάνει σχεδόν τα 1.000 μέτρα σε ύψος. Μάλιστα, μετά την μεγάλη εισπρακτική επιτυχία που σημείωσε η ταινία στην Κίνα, οι τοπικές αρχές ονόμασαν τον συγκεκριμένο βράχο «Όρος Αλληλούια του Άβαταρ».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Zhangjiajie
Zhangjiajie
Zhangjiajie
Zhangjiajie
Zhangjiajie