Η σειρά του Netflix, The Empress για τη ζωή της πριγκίπισσας Σίσσυ, ήταν αρκετή για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για μια τραγική φιγούρα της ιστορίας, η οποία παντρεύτηκε στα 18 της τον αυτοκράτορα της Αυστρίας και πρώτο της ξάδελφο, Φραγκίσκο.

Και μπορεί η ζωή της να έμοιαζε παραμυθένια, όμως, πίσω από τις βαριές πόρτες των επιβλητικών κάστρων, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική για την πριγκίπισσα Σίσσυ, καθώς τα πρωτόκολλα, η αυστηρή ζωή στο παλάτι, αλλά και η ραδιούργα πεθερά της, την έκαναν δυστυχισμένη.

Ωστόσο, η ιστορία της και η ίδια (ίσως να έπαιξε ρόλο ότι αρχικά την θλιμμένη πριγκίπισσα υποδύθηκε η αγαπητή ηθοποιός, Ρόμι Σνάιντερ) προκαλούν συμπάθεια στον κόσμο. Μάλιστα, λόγω της σειράς του Netflix, εκτινάχθηκαν και οι επισκέψεις στα ιστορικά κάστρα της Βιέννης, με τους τουρίστες να θέλουν να δουν από κοντά τα μέρη που έζησε η Σίσσυ. Αν και ανέκαθεν τα κάστρα αποτελούν δημοφιλή αξιοθέατα της Αυστρίας, τον τελευταίο καιρό το τουριστικό ενδιαφέρον έχει αναζωπυρωθεί.

Το Αυτοκρατορικό Παλάτι – Βιέννη

Αν θέλετε να κάνετε κι εσείς μία επίσκεψη στα κάστρα που έζησε η πριγκίπισσα Σίσσυ, δεν υπάρχει καλύτερο σημείο εκκίνησης, από το Αυτοκρατορικό Παλάτι της Βιέννης, γνωστό και ως Χόφμπουργκ. Εδώ, θα δείτε το ιδιωτικό της διαμέρισμα, ενώ στο Μουσείο Σίσσυ θα θαυμάσετε από κοντά προσωπικά αντικείμενά της (από ομπρέλες, μέχρι συνταγές ομορφιάς) και τα αυτοκρατορικά της ρούχα.

Αν και το Χόφμπουργκ χτίστηκε το 1279, εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην αυστριακή πολιτική. Η πρώην χειμερινή κατοικία της δυναστείας των Αψβούργων, λειτουργεί πλέον ως χώρος εργασίας του Προέδρου της Αυστρίας. Κοντά στο Παλάτι βρίσκεται το Royal Court Confectionery Demel, ένα μπαρόκ αρτοποιείο, που σερβίρει το αγαπημένο μωβ βιολετί παγωτό της πριγκίπισσας.

Παλάτι Schönbrunn

Στη θερινή κατοικία των Αψβούργων, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν την απόλυτη αίγλη. Τα κεντημένα μεταξωτά υφάσματα που κοσμούν τα έπιπλα και η ταπετσαρία σε ζωηρό βιολετί, το αγαπημένο χρώμα της Σίσσυ, θα σας τραβήξουν την προσοχή.

Τα δωμάτια της πριγκίπισσας διατηρήθηκαν ακριβώς όπως ήταν όταν ζούσε, επιτρέποντας στους επισκέπτες να τη φανταστούν να κάθεται στον ιδιωτικό της χώρο, να βάζει κρέμα προσώπου και να βουρτσίζει τα μακριά μαλλιά της. Η βόλτα στους όμορφους κήπους του Παλατιού θα σας μαγέψει. Εξάλλου, στους κήπους συνήθιζε να κάνει τις βόλτες της η πριγκίπισσα Σίσσυ.

Ανάκτορο Laxenburg

Εδώ πέρασε τον μήνα του μέλιτος το αυτοκρατορικό ζεύγος της Αυστρίας, μισή ώρα με το τρένο από τη Βιέννη. Στο Ανάκτορο Laxenburg η Σίσσυ ήλπιζε να περάσει λίγες ρομαντικές στιγμές με τον σύζυγό της, αλλά εκείνος ήταν πολύ απασχολημένος για να ασχοληθεί μαζί της.

Έτσι, η 16χρονη πριγκίπισσα έκανε μόνη της βόλτες στο πάρκο του παλατιού, που είναι γεμάτο ναούς, σπήλαια, δέντρα και λιβάδια. Σήμερα, είναι ένας από τους πιο όμορφους ιστορικούς κήπους στην Ευρώπη, γι’ αυτό και μην παραλείψετε να το επισκεφτείτε.