Η Κλουζ – Ναπόκα, η ανεπίσημη «πρωτεύουσα» της Τρανσυλβανίας στο βορειοδυτικό τμήμα της Ρουμανίας, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του CNN Travel με τις 20 ευρωπαϊκές πόλεις με ελάχιστους τουρίστες ως εναλλακτική των δημοφιλέστερων προορισμών της Γηραιάς Ηπείρου όπως το Παρίσι, η Βενετία και το Άμστερνταμ.

Με μεγάλο φοιτητικό πληθυσμό και μια καλλιτεχνική ατμόσφαιρα με εξαιρετικά κλαμπ και μερικά από τα πιο αγαπημένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη, είναι από τους προορισμούς που αξίζει να συμπεριληφθούν στην ταξιδιωτική ατζέντα των (πιο ψαγμένων) ταξιδιωτών.

Το CNN Travel, μάλιστα, περιγράφει την Κλουζ – Ναπόκα ως τη ρουμανική πόλη που «θεωρείται συχνά ως ενδιάμεσος σταθμός για τους ταξιδιώτες που αναζητούν υπαίθριες περιπέτειες στα βουνά Apuseni ή για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα ιστορικά αξιοθέατα της Τρανσυλβανίας. Αλλά η τεράστια, γοτθική εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ και η συναρπαστική Fabrica de Pensule, μια γκαλερί και χώρος τέχνης σε ένα πρώην εργοστάσιο πινέλων, είναι μόνο δύο αξιοθέατα που καθιστούν απαραίτητη μια μεγαλύτερη διαμονή».

Βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Οι τρεις κύριες πλατείες στο κέντρο της πόλης -Mihai Viteazul και Avram Iancu, καθώς και η Unirii- είναι γεμάτες από ιστορικά κτίρια και ζεστά μπαρ.

Το ιστορικό κέντρο γύρω από την πλατεία Unirii, τη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, είναι πανέμορφο. Αναζητήστε το ξενοδοχείο Melody Central, το οποίο άνοιξε το 1890 ως ξενοδοχείο, αλλά υπήρξε επίσης τζαζ κλαμπ και παρεκκλήσι.

Η εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ είναι ένα τεράστιο γοτθικό κτίριο και τα αξιοθέατα γύρω από την πλατεία περιλαμβάνουν το παλάτι Old Banffy, το οποίο σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης, και το παλιό δημαρχείο.

Η ακμάζουσα, δημιουργική μπαρ σκηνή στην Κλουζ – Ναπόκα, συμπληρώνει τα χαρακτηριστικά ενός ιδανικού προορισμού για διακοπές στην πόλη.

Επιλογές πρασίνου

Γύρω από την πόλη υπάρχει πολλή φύση, με τις εικόνες που αντικρίζει κανείς πραγματικά να προκαλούν δέος.

Ο Βοτανικός Κήπος, που άνοιξε για το κοινό το 1925, είναι ένα φανταστικό μέρος για να χαλαρώσει ο επισκέπτης της πόλης. Αποτελείται από έναν κήπο με τριανταφυλλιές με 250 διαφορετικές ποικιλίες και παραδείγματα κήπων από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως ο Ρωμαϊκός Κήπος και ο Ιαπωνικός Κήπος, καθώς και το Βοτανικό Μουσείο.

Ένα άλλο ενδιαφέρον μέρος είναι το Εθνογραφικό Πάρκο και Μουσείο -ένα υπαίθριο μουσείο όπου απολαμβάνει κανείς σκηνές από τη ρουμανική επαρχία.