Μπορεί να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιος που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο συχνά δεν είναι ήρεμος κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει -περίπου το 40% των Αμερικανών γίνονται νευρικοί πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο. Ακόμη κι αν, σύμφωνα με το Travel + Leisure, έχουν δοκιμάσει τα πάντα για να καταπολεμήσουν το άγχος της πτήσης -συμπεριλαμβανομένου του διαλογισμού και των ασκήσεων αναπνοής.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε σταθερά και να σας βοηθήσει, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, και αυτό δεν είναι άλλο από το να ψάχνετε τις προβλέψεις αναταράξεων πριν την πτήση σας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Flying Calmly.

Η εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε πριν από κάθε πτήση

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες είναι να κατεβάσουν την εφαρμογή στο τηλέφωνό τους και να εισάγουν τις πληροφορίες της πτήσης τους. Οι χρήστες μπορούν συνήθως να λαμβάνουν τις προβλέψεις αναταράξεων έως και 24 ώρες πριν από την πτήση, με την εφαρμογή να στέλνει, επίσης, ειδοποιήσεις εάν οι πληροφορίες αλλάξουν.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή εμφανίζει στους χρήστες ένα γράφημα ολόκληρης της πτήσης τους, επισημαίνοντας πότε μπορεί να εμφανιστούν αναταράξεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η εφαρμογή σημειώνει στη σελίδα της στο App Store πιο συγκεκριμένα: «Οι αναφορές μας βασίζονται σε δημόσια διαθέσιμα μετεωρολογικά δεδομένα και σας ενημερώνουν για το πόσο ισχυρές μπορεί να είναι οι αναμενόμενες διαταραχές και πόσο πιθανό είναι να εμφανιστούν». Προσθέτει, δε, και την πολύ σημαντική αποποίηση ευθυνών: «Λάβετε υπόψη σας ότι οι προβλέψεις καιρού δεν είναι πάντα 100% ακριβείς. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του πληρώματος καμπίνας κατά τη διάρκεια της πτήσης σας».

Ένας χρήστης δήλωσε, ότι η εφαρμογή «με κάνει να αισθάνομαι ότι έχω λίγο περισσότερο έλεγχο, κάτι που θέλουν όλοι σε αυτό το πλαίσιο». Ένας άλλος νευρικός επιβάτης πρόσθεσε: «Λατρεύω αυτή την εφαρμογή, καθώς με βοηθά να χαλαρώσω πριν από την πτήση. Χωρίς αυτήν, δυσκολεύομαι πολύ να πετάξω και έχω έντονο άγχος. Ελπίζω να παραμείνει σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Πέρα από το να προσθέσετε αυτές τις εφαρμογές στο οπλοστάσιο των εργαλείων για το άγχος της πτήσης σας, είναι, επίσης, σημαντικό να θυμάστε ότι τα αεροπλάνα είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν εξαιρετικά ισχυρές αναταράξεις, το είδος που είναι πολύ απίθανο να συναντήσετε ποτέ.

Όπως σημειώνει το Travel + Leisure, ο πιλότος Patrick Smith εξηγεί στον ιστότοπο AskThePilot.com, «Ένα αεροπλάνο δεν μπορεί να γυρίσει ανάποδα, να πέσει ουρανοκατέβατο ή να εκσφενδονιστεί με άλλο τρόπο από τον ουρανό ακόμη και από την πιο ισχυρή ριπή ή θύλακα αέρα. Οι συνθήκες μπορεί να είναι ενοχλητικές και δυσάρεστες, αλλά το αεροπλάνο δεν πρόκειται να συντριβεί»