Χριστουγεννιάτικες διακοπές! Ατέλειωτα ψώνια, γεμάτα τραπέζια και πολλοί συγγενείς. Φέτος φύγετε μακριά από την τρέλα των γιορτών και μπείτε στο εορταστικό πνεύμα μιας πόλης του εξωτερικού.

Αυτά τα πέντε μέλη των Design Hotels σας προσκαλούν να ζήσετε τις γιορτές μακριά από το σπίτι και μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Με τον αέρα της Μεσογείου

Σε ένα ανακαινισμένο παλάτι του 18ου αιώνα, στην ιστορική συνοικία Lonja της Palma de Mallorca, το ξενοδοχείο Puro Oasis Urbano συγχωνεύει το μαυριτανικό παραδοσιακό στυλ με τη διεθνή σύγχρονη γοητεία.

Οι παλιοί τοίχοι των 51 δωματίων του αντανακλούν ισχυρές αναφορές στο βασιλικό παρελθόν του, ενώ το εσωτερικό του θυμίζει θέρετρο του Μαϊάμι. Κρατήστε θέση σε ένα από τα πολλά event του ξενοδοχείου, όπως την παραμονή των Χριστουγέννων, που στο εστιατόριο Opio ο σεφ Leon Altamirano θα ετοιμάσει για εσάς ένα πλούσιο εορταστικό δείπνο.

Αφήστε πίσω σας τις παραδόσεις και χορέψτε μέχρι το πρωί, υπό τους ήχους της μουσικής του DJ Isaac Indart. Όσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σας περιμένει ένα κοκτέιλ δείπνο με την επιλογή 20 πιάτων, την ώρα που ο DJ Sebas Ramis θα επιλέγει το soundtrack για ένα νέο έτος.

Η Κωνσταντινούπολη στα καλύτερα της

Χτισμένο στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας, το ξενοδοχείο Bentley ενσαρκώνει στυλιστικά τη σύγκλιση των δύο περιοχών. Καθαρές, αρμονικές γραμμές συνθέτουν ένα ιδιαίτερο περιβάλλον, ενώ στο εσωτερικό απαλές αποχρώσεις έρχονται σε αντίθεση με το σκουρόχρωμο ξύλο, δημιουργώντας απόλυτη ηρεμία.

Με 40 δωμάτια και 10 σουίτες, το Bentley, έχοντας ως ατού την κεντρική του τοποθεσία, θα σας υποδεχθεί στις θρυλικές εκδηλώσεις του, όπου οι ντόπιοι μαζί με τους επισκέπτες βρίσκονται από την πόρτα του ξενοδοχείου κατευθείαν στο δημοφιλές πρωτοχρονιάτικο πάρτι της περιοχής Nişantaşı.

Απολαύστε την υπαίθρια γιορτή με ζωντανή μουσική καθώς η πόλη θα φωτίζεται από εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Όσοι αναζητούν μια πιο παραδοσιακή εμπειρία μπορούν αν επισκεφθούν το εστιατόριο Solomanje, όπου παραδοσιακή μουσική και τοπικά εδέσματα δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Το Λονδίνο σας καλεί

Το ξενοδοχείο Charlotte Street, στην καρδιά του West End του Λονδίνου βρίσκεται στο επίκεντρο των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς. Τα 52 δωμάτια και οι σουίτες, μοναδικά σχεδιασμένα από τον Kit Kemp, δίνουν το στίγμα της νεωτερικότητας σε άψογο συνδυασμό με την βρετανική παράδοση.

Αυθεντικά έργα τέχνης και φιλόξενοι χώροι με κυρίαρχο στοιχείο το τζάκι, δημιουργούν μια οικεία ατμόσφαιρα σαν στο σπίτι σας.

Στο εστιατόριο Oscar του ξενοδοχείου θα απολαύσετε ένα πρωτοχρονιάτικο δείπνο τεσσάρων πιάτων, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σε ιδιωτική προβολή την κλασσική πλέον ταινία «When Harry Met Sally» στον κινηματογράφο του Charlotte Street. Παρακολουθήστε τα λαμπερά πυροτεχνήματα, κρατώντας ένα ποτήρι σαμπάνια και υποδεχθείτε το νέο έτος!

Φλωρεντία, Ferragamo και Ferraris

Θεωρείται το στολίδι της αλυσίδας ξενοδοχείων Collection Lungarno της οικογένειας του διάσημου σχεδιαστή Salvatore Ferragamo. Το Continentale στη Φλωρεντία θα γίνει το ορμητήριο σας για τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Το κτίσμα του 14ου αιώνα, θα σας μεταφέρει στη dolce vita της δεκαετίας του ’50 και του ’60 με πολυτελή και αρμονικό τρόπο. Το όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό του σας υποδέχεται για χαλαρωτικές στιγμές και το διάσημο μπαρ του χρωματίζεται εναλλάξ στους τόνους του ροζ, του πορτοκαλί και του λευκού.

Το ξενοδοχείο των 43 δωματίων θα σας κάνει να νιώσετε σας βασιλιάδες, με προσφορά πρωινού στο δωμάτιο, μια Ferrari στη διάθεσή σας και αποκλειστικές ιδιωτικές επισκέψεις στην boutique του Ferragamo. Ο προσωπικός σας στυλίστας θα φροντίσει για κάθε καταναλωτική σας ανάγκη, ενώ το White Iris Beauty Spa θα σας περιμένει για χαλαρωτικές στιγμές. Το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο γκαλά στο βραβευμένο εστιατόριο Borgo San Jacopo, με θέα στον ποταμό Άρνο θα είναι η καλύτερη έναρξη για τη νέα χρονιά.

Με όλες σας τις αισθήσεις στη Σόφια

Σε μια κεντρική λεωφόρο στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας βρίσκεται το ξενοδοχείο Sense Sofia, ένα νέο και ταυτόχρονα κλασικό στοιχείο στην αρχαία πόλη της Σόφιας. Απαρτίζεται από σοφιστικέ χώρους και διαθέτει σύγχρονο ντιζάιν, ενώ τα 71 του δωμάτια έρχονται σε αντίθεση με την αρχιτεκτονική της γειτονιάς.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων και η βουλγαρική παράδοση συναντιούνται σε ένα θερμό καλωσόρισμα από ντόπιο κόκκινο κρασί και σπιτικά μπισκότα, ενώ η μαγεία των γιορτών αποτυπώνεται στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Το πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γίνει στο μπαρ στον τελευταίο όροφο, που προσφέρει πανοραμική θέα στην όμορφη πόλη και τον ιστορικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου. Γευστικά εδέσματα, πολλές εκπλήξεις και πολύχρωμα πυροτεχνήματα θα σας κρατήσουν ξύπνιους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.