Οι 100 ελληνικοί προορισμοί για φθινόπωρο και για χειμώνα

Νο. 28: Αλεξανδρούπολη


ΤΑΞΙΔΙ100 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΙ & ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
11:25
14/12/2014
Οι 100 ελληνικοί προορισμοί για φθινόπωρο και για χειμώνα
loading

Μια από τις νεότερες πόλεις της χώρας μας, καθώς ιδρύθηκε το 1875, η Αλεξανδρούπολη αναφέρεται ως πόλη από τις αρχές του 20ου αιώνα. Η γύρω περιοχή της έχει πλούσιο ιστορικό παρελθόν, καθώς στη θέση της βρισκόταν η αρχαία πόλη Σάλη, την οποία αναφέρει ο Ηρόδοτος.

Ένα μικρό χωριό δημιουργήθηκε στην περιοχή της σημερινής πόλης κατά τη διάρκεια κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής, που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με τις μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας.

Η αρχική εγκατάσταση σύντομα έγινε ένα χωριό γνωστό ως Ντεντέαγατς μέχρι το 1919. Η συγκεκριμένη ονομασία στα τουρκικά σημαίνει δέντρο του παππού και βασίζονταν σε τοπική παράδοση σχετικά με ένα σοφό δερβίση, που πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στη σκιά ενός τοπικού δέντρου και, τελικά, τάφηκε δίπλα σε αυτό.

Το 1920 μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ενσωματώθηκε στην Ελλάδα. , Λίγο αργότερα τον ίδιο χρόνο, με το θάνατο του βασιλιά Αλέξανδρου Α' της Ελλάδας, μετονομάστηκε σε Αλεξανδρούπολη.

Η σύγχρονη σημερινή πόλη, φέρνει στη μνήμη το μακρινό χθες και την ομορφιά του σήμερα. Στραμμένη στο πέλαγος, πόλη της παράδοσης και του νεωτερισμού προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών.

Η κομβική της θέση, την καθιστά ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις ομορφιές του νομού, ενώ οι πολυάριθμες δυνατότητες διασκέδασης και οι υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές εγγυώνται στους επισκέπτες της πόλης μια ευχάριστη ατμόσφαιρα διακοπών και μια άνετη διαμονή.

Σήμα κατατεθέν την πόλης, ο Φάρος που δεσπόζει στο λιμάνι της αναγνωρίστηκε ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αξίζει μια επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στο εκκλησιαστικό μουσείο στην πλατεία της Μητρόπολης, αλλά και μια περιήγηση στην πόλη.

Πού να μείνετε:

Οργανώστε την απόδραση σας στην Αλεξανδρούπολη και κλείστε ξενοδοχεία στην καλύτερη τιμή μέσω της Μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών HotelsCombined.gr.

Astir Egnatia Alexandroupolis Hotel
Από: 79 ευρώ

Alexander Beach Hotel
Από: 80 ευρώ

Thraki Palace Hotel
Από: 69 ευρώ

Panorama Classic Hotel
Από: 59 ευρώ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει