Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 26: Μπέλφαστ, Ιρλανδία

Το Μπέλφαστ, που σημαίνει στα ιρλανδικά «στόμα της αμμουδιάς» είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βορείου Ιρλανδίας.

Από ιστορικής πλευράς, η πόλη υπήρξε έδρα της ιρλανδικής βιομηχανίας λινών, που της έδωσε και το παρατσούκλι Linenopolis, αλλά και καπνοβιομηχανίας και ναυπηγείων.

Το Μπέλφαστ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά κέντρα της εποχής μέχρι και το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Σήμερα, το Μπέλφαστ παραμένει ένα βιομηχανικό κέντρο, καθώς και κέντρο τεχνών, με ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και επιχειρήσεις, αποτελώντας έτσι τον οικονομικό πνεύμονα της Βορείου Ιρλανδίας.

Η πόλη υπέφερε πολύ στη διάρκεια της περιόδου που είναι γνωστή στην ιστορία ως The Troubles, αλλά στη συνέχεια επήλθε μια περίοδος ηρεμίας με αποτέλεσμα την οικονομική και εμπορική ανάπτυξη.

Πρόκειται για μια πραγματικά όμορφη πόλη και μάλιστα έχει κερδίσει το βραβείο της πιο ασφαλούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το κέντρο της πόλης θυμίζει σε πολλά το Λονδίνο, με εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα, περίτεχνα παλιά κτήρια και μια ζωντάνια, που κυριαρχεί παντού, και κυρίως στη νυχτερινή ζωή.

Για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της πόλης ανεβείτε στην μεγάλη ρόδα στο κέντρο του Μπέλφαστ, δίπλα στο επιβλητικό Δημαρχείο.

Μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες δραστηριότητες είναι η ξενάγηση στο μέρος που φτιάχτηκε ο περίφημος Τιτανικός, μια επίσκεψη στον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Αγίας Άννας, στον Βοτανικό κήπο, αλλά και στο μουσείο Ulster, ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε μια βόλτα στο Market St George για να δείτε από κοντά την καθημερινότητα των ντόπιων.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!