Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 40: Κολιούρ, Γαλλία

Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, το «μαργαριτάρι της Côte Vermeille». Το όμορφο λιμανάκι της Κολιούρ βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νότια της πόλης Perpignan στη νότια Γαλλία και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Η γραφική πόλη υπήρξε χωρισμένη σε δυο οικισμούς, από τον ποταμό Douy. Έτσι υπάρχει η παλιά πόλη στο νότο, με την ονομασία Port d’Avall και η Port d’Amunt.

Η Κολιούρ έχει μια ισχυρή καταλανική κουλτούρα, που έχει επηρεάσει τον τρόπο ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Είναι διάσημη για το ετήσιο φεστιβάλ Άγιος Βικέντιος, το οποίο πραγματοποιείται κοντά στις 15 Αυγούστου, προσελκύοντας πληθυσμό διπλάσιο της πόλης για αρκετές ημέρες γιορτής με μουσική και πυροτεχνήματα.

Στις αρχές του 20ου αιώνα η Κολιούρ έγινε κέντρο καλλιτεχνικής δραστηριότητας, με αρκετούς καλλιτέχνες να την έχουν μετατρέψει σε τόπο συναντήσεων.

Οι André Derain, Georges Braque, Friesz, Henri Matisse, ο Πάμπλο Πικάσο, ο Charles Rennie Mackintosh, ο James Dickson Innes και ο Tsuguharu Fujita έχουν όλοι εμπνευστεί από το εντυπωσιακό κάστρο της πόλης, τα μεσαιωνικά της δρομάκια και τον φάρο της, που μετατράπηκε στην εκκλησία Notre-Dame-des-Anges.

Οι επισκέπτες της πόλης λατρεύουν τις βόλτες στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια με τις γκαλερί και τα καταστήματα με σουβενίρ, που οδηγούν προς το λιμάνι και την παραλία.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!